Hacettepe Üniversitesi gururumuzla oynadı

BAKANLAR Kurulu, 31 Mart 2007’de şu kararı aldı:

Haberin Devamı

- Kastamonu Tıp Fakültesi, Hacettepe Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulacak.
Hacettepe Üniversitesi, bu karar çerçevesinde ilk adımı Ankara’da attı:
- Kastamonu Tıp Fakültesi, 2007-2008 öğretim döneminde ilk öğrencileriyle Ankara’da eğitime başladı.
Bu sırada bir karar daha çıktı:
- Yapımı süren 250 yataklı devlet hastanesi, Kastamonu Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi olarak Hacettepe Üniversitesi’ne tahsis edildi. Ayrıca, Ballıdağ Göğüs Hastalıkları Hastanesi de Hacettepe Üniversitesi’ne devredildi.
Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Selçuk Arslan ile Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri başta olmak üzere kentin önde gelen işadamları, sivil toplum örgütleri 2007’de atılan adımlara sevindi:
- Hacettepe Üniversitesi, ülkemizin önde gelen eğitim kurumu. Kastamonu Tıp Fakültesi’nin kentimizde Hacettepe’ye bağlı hizmete girmesi, bizim için ayrıcalık olacak.
Ancak iş 2007’de planlandığı gibi yürümedi. 2007-2008 öğretim döneminden buyana eğitim Ankara’da sürdü. Kastamonu’daki hastane de bir türlü devreye giremedi. Derken Mayıs 2014’te Kastamonu’ya giden Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Murat Tuncer, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Seyit Aydın’la görüşüp kararı açıkladı:
- Kastamonu Tıp Fakültesi’ni Kastamonu Üniversitesi’ne devrediyoruz.
İstanbul Sanayi Odası (İSO) meclis üyelerinin Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay önderliğindeki Kastamonu turu sırasında Tıp Fakültesi konusu da gündeme geldi. Arslan, Kastamonu Tıp Fakültesi’nin öyküsünü özetleyip tepkisini ortaya koydu:
- Hacettepe Üniversitesi, Kastamonu’nun gururuyla oynadı. 2007’den beri kendilerine Kastamonu Tıp Fakültesi için kaynak ve kadro veriliyor. O tarihten bu yana Kastamonu Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ni tamamlayıp hizmete açamadılar.
Atılan son adımı anımsattı:
- Hacettepe Üniversitesi, bizi bu kadar oyaladıktan sonra Tıp Fakültesi’ni Kastamonu Üniversitesi’ne devredip kaçıyor.
Sedat İşeri
araya girdi:
- Biz Kastamonu Tıp Fakültesi’nin Hacettepe Üniversitesi’ne bağlı olarak kentimizde hizmete devam etmesini isterdik.
Erdal Bahçıvan
, durumu şöyle değerlendirdi:
- Kentlerle ilgili sürdürülebilir hedefler konulmamasının bir örneği de Kastamonu Tıp Fakültesi olayında görülüyor. Birçok kentte valilerin heyecan ve vizyon durumuna göre kararlar alınıyor, adımlar atılıyor. Sonra vali değişince, hedefler de değişiyor.
Kastamonu Tıp Fakültesi, Ankara’da ilk mezunlarını verse de, Kastamonulu yaşananların kendileri açısından zaman ve kaynak kaybı olduğuna inanıyor.Tıp Fakültesi’nin Kastamonu Üniversitesi’ne devri, kırılan onuru onarabilecek mi? Kastamonu Üniversitesi, Tıp Fakültesi’ni kente kazandırmak için kaybolan zamanı unutturacak başarıyı yakalayabilecek mi?

Yazarın Tüm Yazıları