Nuri Bilge Ceylan yeniden kasabada

Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes’da dakikalarca alkışlanan son filmi “Ahlat Ağacı” çok gecikmeden bu hafta gösterime giriyor.

Haberin Devamı

Gerçek bir hikâyeden yola çıkan ve Shailene Woodley ile Sam Claflin’i buluşturan “Sürükleniş”, felaket filmlerinden hoşlananlara “Kasırgada Vurgun” ve komedi arayanlara da “Kitap Kulübü”, haftanın diğer seçenekleri...

Nuri Bilge Ceylan yeniden kasabada

Ahlat Ağacı
Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan / Oyuncular: Aydın Doğu Demirkol, Murat Cemcir, Bennu Yıldırımlar / 2018-TÜRKİYE, MAKEDONYA, FRANSA, ALMANYA-188’ / DRAM

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın prömiyerini yaptığı Cannes Film Festivali’nde övgüyle karşılanan son filmi “Ahlat Ağacı”, üniversiteyi bitirdikten sonra yazdığı kitabı bastıracak parayı bulma adına memleketine dönen, ailesiyle ve geçmişte tanıdığı insanlarla yüzleşme sürecine giren Sinan adlı genç bir adamın yaşadıklarını anlatıyor. Aydın Doğu Demirkol’u başrolde ve ilk sinema filminde izleyeceğimiz film, Murat Cemcir, Bennu Yıldırımlar, Hazar Ergüçlü, Serkan Keskin, Ahmet Rifat Şungar gibi isimlerden oluşan kadrosuyla da merak uyandırıyor.

Haberin Devamı

BİR KİTAP OKUDUM HAYATIM DEĞİŞTİ

Nuri Bilge Ceylan yeniden kasabada

Kitap Kulübü
Book Club
Yönetmen: Bill Holderman / Oyuncular: Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen, Mary Steenburgen / 2018-ABD-104’ / KOMEDİ

Bill Holderman yazıp yönettiği bu ilk filminde Hollywood’un dört usta kadın oyuncusunu bir araya getiriyor. Birbirlerinden çok farklı nedenlerle de olsa aşk yaşamaya tövbe etmiş dört kadın arkadaşın hayatı, kurdukları kitap kulübünde ünlü seri Grinin Elli Tonu’nu okumalarıyla değişir. Beklentinizi yüksek tutmadan izleyebileceğiniz eğlenceli bir film.

YILIN EN KÖTÜLERİNDEN

Nuri Bilge Ceylan yeniden kasabada

Kasırgada Vurgun
The Hurricane Heist
Yönetmen: Rob Cohen / Oyuncular: Toby Kebbell, Maggie Grace, Ryan Kwanten / 2018-ABD-103’ / AKSİYON, MACERA, SUÇ

Haberin Devamı

“The Fast and the Furious”, “xXx” gibi aksiyon filmleriyle tanıdığımız Rob Cohen bu kez, kasırgada geçen bir suç ve aksiyon filmiyle karşımızda. Bir suçlu ekibinin, kasırga tehdidi karşısında fırsattan istifade ederek ABD Mint tesisine sızıp 600 milyon dolar çalma girişimini anlatan film, mantık hataları, kötü oyunculuklar ve diyaloglarıyla eleştirmenlerce yerden yere vurularak yılın en kötü filmlerinden biri olarak gösterildi.

GERÇEK BİR HAYAT HİKÂYESİ

Nuri Bilge Ceylan yeniden kasabada

Sürükleniş
Adrift
Yönetmen: Baltasar Kormakur / Oyuncular: Shailene Woodley, Sam Claflin, Grace Palmer / 2018-ABD / DRAM, AKSİYON

Sinemaseverlerin özellikle “101 Reykjavík” ile hatırlayacağı İzlandalı yönetmen Baltasar Kormakur’un son filmi, gerçek bir hayat hikâyesine dayanıyor ve Tahiti’den San Diego’ya gitmek üzere okyanusu geçecekleri bir yolculuğa çıkan iki denizcinin tarihin en feci kasırgalarından birine yakalanmaları ardından yaşananları konu ediniyor. Filmin başrolünde ise, “Uyumsuz” serisiyle tanıdığımız ve en son “Big Little Lies” adlı televizyon dizisinde kariyerini yükseltmiş Shailene Woodley ile “Açlık Oyunları” serisinin Finnick Odair’i Sam Claflin var.

Haberin Devamı

YILDIZ TABLOSU

12 Savaşçı (12 Strong) *
4N1K 2 **
Avengers: Sonsuzluk Savaşı (Avengers: Infinity War) **
Çarpık Evdeki Cesetler (Crooked House) **
Deadpool 2 **
Eyvah Anne Oluyorum (Baby Bump(s)) *
Hafıza (Rememory) **
Han Solo: Bir Star Wars Hikayesi (Solo: A Star Wars Story)
Hürkuş: Göklerdeki Kahraman *
İnatçı Bir Adam (A Man of Integrity) ***
Karanlık Sır (Marrowbone) **
Küçük Cadı (The Little Witch) **
Louis & Luca: Büyük Peynir Yarışı *
Mr Gay Syria ***
Öldürme Arzusu (Death Wish) *
Partilerde Kız Tavlama Sanatı (How To Talk To Girls At Parties) **
Pasifik Savaşı: İsyan (Pacific Rim: Uprising) *
Rampage: Büyük Yıkım (Rampage) **
Saplantı (The Lullaby) *
Vahşiler (Hostiles) **
Yol Kenarı **

Yazarın Tüm Yazıları