Paylaş
Mükemmel ikramlar, sunulan yüksek konforun yanı sıra iyi tasarıma sahip ‘lounge’ olarak adlandırılan salonlarla şirketler bir adım öne geçmeye çalışıyor.
Seyahat trendlerini yakından takip eden Skift.com, 2013’ün en iyi yolcu salonlarını belirledi. Yiyecek ve içeceğin yanı sıra “Yolcuya farklı ne sunuluyor” sorusu ile yola çıkan site, lounge’ların geçen yıla göre artı ve eksilerini de ortaya koydu. THY’nin İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar’daki CIP Lounge’ı listeye 2012’de 9’uncu sıradan girmişti. Bu yıl 7’nci sıraya çıktı…
İşte dünyanın en iyi yolcu salonları…
1-Pacific, The Wings -Hong Kong: Havayolunun bu yıl açtığı salon, yüzölçümü olarak dünyanın en büyüğü. Pasaporttan hemen sonra ‘The Wings’ adını taşıyan salon girişte ikiye ayrılıyor. Işığa fazlasıyla doymuş ortamlar, tablolar ve modern heykellerle adeta sanat galerisini andıran tasarım, yolcular tarafından çok beğeniliyor. Ayrıca lounge içinde uçak kabininden yola çıkarak hazırlanmış bir bölüm de yer alıyor.
2-Qantas, First Class - Sydney: Çok uzun uçuşa çıkacak yolcular için 50 dakikalık ücretsiz masaj hizmeti veriliyor. Birçok first class yolcusu masaj için salona erken geliyor. Lounge’ta neredeyse her yolcu kendine özel bir alanda oturabiliyor.
OPERAYA REZERVASYON
3-Emirates, First Class Lounge - Dubai: Bu konuda attığı öncü adımlarla tanınan Emirates, geçen yıl first class yolcuları için konseptini tamamen değiştirdi. Daha da büyütülen salonda yolculara üç ayrı oturma grubu hizmet veriyor. A la carte restoran’ın geniş yelpazesi sayesinde birçok yolcu yemeğini burada yiyor.
4-British Airways, Concorde Room - Londra Heathrow Terminal 5: Geçen yıl yenilenen salon sadece first’te uçanlara hizmet veriyor. Elemis SPA veya yorgunsanız ‘Cabana’ stilinde tasarlanan odalar sizi bekliyor. Eğer New York’a uçarken opera için rezervasyon yapmayı unuttuysanız, konsiyej bunu dakikalar içinde sizin için gerçekleştiriyor.
5-Lufthansa, First Class Terminal - Frankfurt: Alman havayolu, first class uçan yolcularını havalimanı terminalinin karmaşasına sokmadan adeta özel jette uçuyor gibi ayrı bir girişten alıp tüm işlemlerinin tamamlanmasını sağlıyor. Do&Co tarafından işletilen özel restoran, a la carte hizmet veriyor. Buradan yolcular uçağa özel araçlarla götürülüyor.
6-Katar Havayolları, Private Terminal - Doha: Hem business hem de first class yolculara hizmet veren salon, havalimanının koşturmasından uzak farklı bir ortam sunuyor. En sessiz salonlardan biri olan ‘özel terminal’de bazı yolcular uzun aktarmalarda otel yerine burada kalmayı tercih ediyor.
KATAR’DAN SPA
7-THY CIP Lounge - İstanbul Atatürk Havalimanı: THY’nin geçen yıl 9 numaradan listeye giren salonu, site tarafından Avrupa ve Ortadoğu tasarımlarının mükemmel bir bileşeni olarak adlandırılıyor. Başta pide olmak üzere ikramı farklı boyuta taşıyan THY ve salonun işletmecisi Do&Co’nun bilardo, konser salonu, kütüphanesi ile yolcuların rahatlıkla uzun zaman geçirebileceği bir ortam oluşturduğuna dikkat çekiyor. Önümüzdeki günlerde başlayacak çalışma ile salonun kapasitesi daha da büyütülecek. Yolcu başına düşen alan artacak.
8-LAN/TAM Lounge - Bogota: Olivia Putman’ın tasarladığı salon, Latin Amerika’daki en iyi ‘lounge’ olarak adlandırılıyor. 1960’ların çizgisini günümüze taşıyan salonda çocuklar için oyun alanları da bulunuyor. Restoran farklı mutfaklardan tatlar sunuyor. Geniş alana sahip salondan sadece business değil, Premium ekonomi yolcuları da yararlanıyor.
9-Air New Zelland - Los Angeles: Aslında Star Alliance üyesi tüm havayollarının da yararlandığı, Tom Bradley Uluslararası Terminali’ndeki bu salon, Air New Zelland tarafından işletiliyor. Özel terası ile çıkıp temiz hava alabileceğiniz salon, 1675 metrekarelik alanı ile 400 kişiye aynı anda hizmet verebiliyor. Yelpazesi geniş mönüler ve zengin şarap seçenekleri, salonun en büyük artıları.
10-Katar Havayolları - Londra Heathrow, Terminal 4: Lounge’tan çok özel bir kulüp tasarımına sahip salon dört ana bölümden oluşuyor. Bunlardan ikisi yemek, biri çalışma ve sonuncusu da SPA olarak tasarlanmış. Girişinde hemen Ortadoğu’yu hatırlatan tasarım, içeride daha Batılı çizgilere geçiş yapıyor.
Paylaş