Yaz geliyor; kesin bilgi

Yazın gelişinin iki habercisi var: İlki, yaz hit’i olmaya aday şarkılar; ikincisi de yoğunlaşan dondurma reklamları... Kenan Doğulu’nun bir dondurma firması için yaptığı ‘İlk Adımı Sen At’, iddialı bir hit adayı.

Haberin Devamı

Dondurma markalarından biri -Cornetto-; genç müşterinin kalbine giden yolun müzikten geçtiğini, bunun için de markaya özel hit’ler yaratmanın en kestirmesi olacağını keşfetmişti. Hatırlatayım; Yalın’la yaptıkları uzun soluklu çalışmada üretilen jingle/hit video’lar YouTube’da toplam 157 milyon kez tıklandı.  Hangi parçalardı bunlar? ‘Yeniden’, ‘Keyfi Yolunda Aşkı Sonunda’, ‘Benimki’, ‘Aşk Diye’ ve ‘King For One Day’... Bir Yalın şarkısı olan ve Güliz Ayla’nın seslendirdiği  ‘İlk Öpücük Benden Olsun’u da eklemek isterseniz bir 25 milyon tıklama da oradan var. Yani neresinden baksanız başarılı işler.

Yaz geliyor; kesin bilgi

Haberin Devamı

Firma bu kez Kenan Doğulu’yla anlaştı. Kısaca “Aşkta bugünün işini yarına bırakma” diyen ‘İlk Adımı Sen At’ adlı Kenan Doğulu parçası şüphesiz iddialı bir hit adayı. Aslen jingle’ken reklamdan bağımsız olarak hit adayı bir şarkı yazmak zor iş. Ama Kenan Doğulu şanına yakışır bir iş çıkarmış. Daha giriş bölümünden dinleyeni avcunun içine alan ‘İlk Adımı Sen At’ dinledikçe kulağınıza yerleşiyor. Baştan savma ve ezber tazeleyerek yapılan işlerden farklı olarak Doğulu; bu işi de ‘Kenan gibi’ kotarmış. Kendi şarkılarını bambaşka yorumladığı ‘İhtimaller’ gibi şapka çıkartılacak sürprizleri; desteklediği ‘Tahribad-ı İsyan’ gibi ters köşe projelerinden anlaşıldığı üzere Kenan Doğulu farklı bir adam. Müzikle yatıp kalkıyor ama müzikten kazandığının üstüne yatmıyor; mümkün mertebe müziğe yatırıyor. Dinleyin demeyeceğim; biliyorum ki isteseniz de istemeseniz de dinleyeceksiniz. Hit böyle bir şey zaten... Siz istemediniz diyelim; ilk adımı o atıyor.

Yaz geliyor; kesin bilgi

YAŞLARI KEMALE ERDİ AMA...

Modern anlamda ilk ‘boy band’ kabul edilen New Kids on the Block (NKOTB) bir 90’lar simgesidir. Şimdi yaşları kemale ermiş halleri ve beş parçalık EP’leri ‘Thankful’ ile 12 Mayıs’ta yeniden sahnede olacaklar. Bugüne kadar 80 milyon albüm satmış olan grup; Kuzey Amerika’yı Paula Abdul ve Boyz II Men’le birlikte turlamaya hazırlanıyor. Birbirine geri vokal yapıp senkronize dans eden orta yaşlı beş erkekten ‘boy band’ zor ama EP’den çıkan ilk tekli ‘One More Night’ disko ruhu ve nakarat melodisiyle umut veriyor.

Yazarın Tüm Yazıları