‘Bir üst lige çıkmak’ isteyen iki dişli rakip

Selena Gomez ve Miley Cyrus, aynı jenerasyondan iki güçlü figür. Birbirlerine rakip gösteriliyorlar ama asıl yarışları kendileriyle. Ve ikisinin de hedefi aynı; ‘bir üst lig’...

Haberin Devamı

SELENA GOMEZ’İN BUNA İHTİYACI VARDI

Selena Gomez’le epeydir mesai halindeyiz. Bu süre zarfında iyi şarkılara imza attı ancak bizi şaşırtmayı hiç başaramadı. Vasat değildi ama kendi başyapıtına da bir türlü kavuşamadı. Rakipleriyle kıyasladığımızda gerek trend öncüsü gerek kalıcı olma adayı olarak çok iddialı değildi. Bir şeyler yapması gerekiyordu.

‘Bir üst lige çıkmak’ isteyen iki dişli rakip

Bu yıl yaptığı bir diğer iş (Kygo ile birlikte) olan ‘It Ain’t Me’ zaten kendi kulvarında çoktan kopup gitmiş bir radyo hiti. ‘Bad Liar’; ‘It Ain’t Me’nin akustik hissine sahip değil belki ama -prodüksiyon tarafından tamamen kontrol altında üretilmiş de olsa- şarkı olarak dikkat çekici. Gerek 70’lerin önemli şarkısı ‘Psycho Killer’ın (Talking Heads) basgitar yürüyüşü üzerine kurulu olması gerekse Selena Gomez’in bir ‘TOP 40’ markası haline gelmesi açısından alınan risk itibariyle önemli. Buna değmiş mi? Bence evet. Çünkü böyle tuhaf düzenleme çabalarından samimi ve nokta atışı sonuçlar doğabiliyor. Buna ihtiyacı vardı Gomez’in.

Haberin Devamı

‘Bir üst lige çıkmak’ isteyen iki dişli rakip

BU ŞARKI MİLEY CYRUS’IN GİTMESİ GEREKEN YOLU AYDINLATIYOR

Pop starlık dediğimiz mevki uzun bir yolculuğa alınan bilet olduğundan kendini tekrar etme şansın yok. Ergen idolü, atarlı kız, skandallar prensesi, hiperseksüel dışavurumcu, twerk teşnesi haller de bir yere kadar. Geri dönüp tekrar Hannah Montana olamayacağına göre Miley Cyrus’ın bir şeyler yapması gerektiği ortada.

‘Bir üst lige çıkmak’ isteyen iki dişli rakip

Tablonun geneline baktığımızda; Bob Dylan ve Dolly Parton gibi isimleri cover’ladığında damakta harika bir tat bıraksa da; o işler ‘geçici heves’ misali yetim bırakıldı. Miley neden bu cover’lardaki tadı şarkılarının ruhuna üfleyemiyor diye düşündüm hep. ‘Malibu’da; bu tür renklerini tam olarak gösterdiğini söyleyemem ama kötü de değil. Sevgilisiyle barışıp kendisinin Malibu’daki evine taşınması; yani temiz bir başlangıç temalı olarak yazdığı ‘Malibu’ en azından Miley’nin gitmesi gereken yolu aydınlatan bir şarkı. Kendi içindeki rock’n roll’u keşfederse daha iyisini de yapacak. Twerk, bir isyan yöntemi değil çünkü.

Haberin Devamı

‘Bir üst lige çıkmak’ isteyen iki dişli rakip

AJDA PEKKAN HİT’LERİ ARASINDA FARKLI BİR YERDE

Birkaç ay içinde yeni albümünü yayımlamaya hazırlanan Ajda Pekkan’ın haberci niteliğindeki teklisi ‘Düşman mısın Âşık mı’da Bahadır Tatlıöz’le eşlik yapması hakkında iki şey söylenebilir. Birincisi, bu, her yerde duymanız an meselesi olan güçlü bir hit ve söz müziği Tatlıöz’e ait. Kendisinin, “Ben eşlik etmezsem şarkıyı vermem” dediğini sanmıyorum. İkincisi, Pekkan ve Tatlıöz vokalleri birbirini uyum içinde tamamlıyor. Ajda Pekkan dokunuşu, iyi bir müzisyen olduğunu düşündüğüm Bahadır’a da yarayacaktır. Kendisinin Yasin Bozkurt’la birlikte ve Erkan Oğur, Buzuki Orhan Osman gibi isimlerin desteğiyle yaptığı ‘Çalıjazz’ adlı bir albümü olduğunu da hatırlatmak isterim. Bahadır Tatlıöz’ün orijinal düzenlemesinin yanı sıra Ozan Çolakoğlu düzenlemesiyle bir versiyon daha mevcut. Ajda Pekkan hit’leri arasında farklı bir yerde duracaktır.

Haberin Devamı

‘Bir üst lige çıkmak’ isteyen iki dişli rakip

 

Yazarın Tüm Yazıları