Bu kin neden?

YÜZDE yüz vergi indirimi sağlayan Sponsorluk Yasası, federasyonlarımız ve kulüplerimiz için büyük bir kaynak yaratacak.

Böylece Türk sporu adına geleceğe çok daha olumlu bakacağız. Başta Spordan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Sayın Mehmet Ali Şahin, Maliye Bakanı Sayın Kemal Unakıtan, Bakanlar Kurulu, Parlamento ve GSGM olmak üzere herkese şükran borcumuzu iletiriz. Artık her federasyon ve kulübün pazarlama ve sponsor bulma konusunda lisan bilen, eğitimli bir profesyonel eleman bulması gerekiyor. Bu iş masa başında oturmakla yapılmaz. Üstelik federasyon başkanlarına da bu konuda kurs verilmeli, Olimpiyat Komitesi'nde bir seminer düzenlenmeli, ve bu konu Sayın GSGM Müdürü Mehmet Atalay'a önerilmelidir.

Bugüne kadar sporu sadece futbol olarak değerlendiren ve sporda sponsorluk konusuna soğuk bakan şirket yöneticilerinin de, artık dünyanın diğer ülkelerindeki meslektaşları gibi bu olaya sıcak bakmaları gerekmektedir. Ve bu ülkenin sorumluluğunu taşımaları gerekir. Şirketler, yüzde yüz ile yüzde elli arasında vergilerde düşüş sağlayan bu kanun ile sponsor olmak, tüketiciye karşı ülkenin sporunda da sorumluluk taşıdıklarını ispat etmelidirler. Ticaret odaları ve TÜSİAD, bu açıdan liderliğe soyunup üyelerini bilgilendirmelidir.

Olimpiyat Stadı

Olimpiyat Stadı'nın son zamanlarda, bir kesim spor yazarı tarafından anlaşılmaz bir şekilde kötülenmesini kabul etmek mümkün değil. Stadın gerçek sorumluluğu, İstanbul Hazırlık ve Düzenleme Kurulu'na ait olduğu için TMOK Başkanı olarak rahat konuşuyorum.

Bu stat, UEFA tarafından Avrupa'daki yirmi, 5 yıldızlı stadyum arasında yer aldı. UEFA, 2005 Şampiyonlar Ligi finalini Olimpiyat Stadı'na verdi.

Galatasaray, ilk yarıda bu statta, bir önceki sezon ile kıyaslanmayacak başarılı sonuçlar aldı. Seyirciler, çağdaş ve insani gereksinimlerini karşıladıkları bir ortamda maç izlediler. Evet ulaşım kötü. Ama 80 bin kişi ile 20 bin kişilik statlar arasında ulaşım konusunda elbette farklılık olacak. Seyircinin alışmadığı bir ortam var ama bunun en çok 6 ay içinde düzeltileceği de sorumlularca ifade edildi.

Zemin için yapılan

yaygara çok kasıtlı

Stadın zeminindeki bozukluk son kar yağışları ile birlikte ocak ve şubat aylarında ortaya çıktı. Sezon sonunda bu zemin yeniden yapılacak.

Peki zeminin düzeltileceğine rağmen, G.Saray'ın maçlarını burada oynamaması için yine basında yaygara çıkartanlara ne demeli? Mantık bunu kabul etmiyor. Gazetecilik etiği ile çok ters düşen ve kişisel menfaatler için bu yaygarayı yapanları ayıplıyorum. Ali Sami Yen'e yakın oturup sırf keyifleri için uzaktaki Olimpiyat Stadı'nı kötülemek ne meslek kariyerine ne de kendilerine yakışmıyor.

Üzülmemek elde değil. Spor yazarlığı toplum sorumluğu isteyen bir meslektir. Bunu kimsenin kişisel çıkarları için kullanmaya hakkı yoktur. Olimpiyat Stadı'nın çimi haziran ayında yeniden yapılacak, stadın yolları ağustos başına kadar açılacak. Öyle ise daha neyi eleştiriyorsunuz?

Ortada bir bağnazlık var. Ve Galatasaray elindeki altın yumurtlayan tavuğu göz göre göre bunlar yüzünden kaçıracak.
Yazarın Tüm Yazıları