Paylaş
1) Su ihtiyacı: Köpekler sıcak havalarda soluk alıp vererek ağız yoluyla terlerler. Terleme ile de ciddi miktarda su kaybederler. Buna bağlı olarak sıcak yaz aylarında her zamankinden daha çok suya ihtiyaç duyarlar. Gün içerisinde birkaç defa tazeleyeceğimiz serin su onun kaybettiği suyu yerine koymasına yardımcı olacaktır. Ayrıca sıcakla birlikte artan vücut ısısını düzenlemesini de sağlayacaktır. Bu dönemde evdeki dostlarımızın yanı sıra sokaktaki canların da suya olan gereksinimlerini unutmayarak kapımızın önüne bir kap su koymayı hatırlayalım.
2) Beslenme planının düzenlenmesi: Artan sıcakla köpeklerimizin kalori ihtiyacı düşer. Soğuk kış aylarında ihtiyaç duydukları yağlanmaya artık gereksinimleri yoktur. Ayrıca sıcakla birlikte iştahın düşmesi normal sayılır. Bu dönemde besinlerin miktarını düşürerek içeriklerindeki yağ oranını da azaltmak önemlidir.
3) Dış parazitlerle mücadele: Yaz aylarında aktif hale geçen pire, kene ve tatarcık sineklerine karşı dostumuzu korumamız çok önemlidir. Bu parazitler birçok tehlikeli ve ölümcül hastalığın taşıyıcısıdır. Bu parazitlere karşı köpeğimize yapacağımız ilaçlamalara her zamankinden daha fazla dikkat etmeliyiz.
4) Tüylerin bakımı: Soğuk kış aylarına karşı postunu uzatıp sıkılaştırmış olan köpeğin yazın bu kürkten kurtulması gerekir. Yaz aylarında onu daha sık tarayarak dökülmesi gereken tüylerden kurtulmasına yardımcı olmalıyız. Ayrıca uzun tüylü köpeklerde yapılacak olan makas tıraşları onu rahatlatacaktır.
5) Egzersiz planında değişiklikler: Yaz aylarında köpeğimizle yapacağımız gezinti ve egzersizlerin havanın daha serin olduğu sabahın erken saatleriyle akşam üstünün geç saatlerinde olmasına özen göstermeliyiz. Günün sıcak saatlerinde yapılacak olan uzun gezinti ve ağır egzersizler dostumuz için çok tehlikeli olan ısı çarpmasına neden olabilir.
Paylaş