Neden terk ediliyorlar?

Bir köpeği sahiplenmek, ona yuvanızı açmak ciddi sorumluluk isteyen bir karardır.

Haberin Devamı

Bu sorumluluğu alamayacak kişilerin önce sahiplenip sonra terk etmeleri sonucunda sokaklarda, tatil beldelerinde ve barınaklarda hızla köpek popülasyonu artmaktadır. Ayrıca bu durum merdiven altı üretimi de tetiklemektedir. Köpekler için travmaların en büyüğü olan terk edilmenin nedenlerini şu şekilde sıralayabiliriz.

Neden terk ediliyorlar

- Sahiplenme sonrasında bireylerin köpek alerjilerinin olduğunun ortaya çıkması. Bu sebeple sahiplenmeden önce bu durumun tespit edilmesi önemlidir.

- Apartman ya da site kurallarının kontrol edilmeden sahiplenme yapılması. Bazı apartman ve sitelerin kuruluş kararında evcil hayvan beslenmeyeceğine yönelik kararların alınmış olabileceğini unutmayın.

Haberin Devamı

- Özellikle bebek köpek bakmak sabır ve tolerans ister, öfke kontrol problemi olan ve sabırsız insanların köpek sahiplenmesi genellikle terk edilmeyle sonuçlanır.

- Hazırlıksız kişilere bir eşyaymış gibi köpek hediye edilmesi terk edilme ihtimalini yükseltir.

- Yoğun çalışma ve seyahat programı olan kişiler köpeğin gezdirilme ve egzersiz ihtiyaçlarını karşılayamadıkları için terk ederler.

- Köpek beslemenin gerektirdiği maddi yükümlülüklerin ağır geldiğini düşünen insanlar, köpeklerini terk edebilirler.

- Bir heves olarak ya da çocukları oyalansın diye köpek sahiplenenler ondan kolaylıkla vazgeçebilirler.

- Hayat ritimlerine uygun olmayan seviyede yüksek enerjili ve bol egzersiz isteyen ırkları sahiplenen insanlar, bir süre sonra köpek için bu ihtiyaçları karşılayamayacaklarını düşünerek köpeklerini terk edebilirler.

Neden terk ediliyorlar

Bir köpeğin sorumluluğunu almadan önce tüm bu ihtimalleri karşılayabileceğinizden emin olmanız gerekir.

Yazarın Tüm Yazıları