Köpeğinizin günlük rutini

Köpeklerimiz, merkezinde bizim olduğumuz bir hayatı yaşarlar. Onların tüm ihtiyaçları bizim tarafımızdan karşılanmalı ve planlanmalıdır.

Haberin Devamı

Bu sorumluluk, onların rutinini bizim belirlememizi gerektirir. Bahçelerimizde, evlerimizde birlikte yaşadığımız dostumuz, günlük ritmini bize bağlı yaşar. Sabah saatlerinde uyanmamızla birlikte biz nasıl temel ihtiyaçlarımızı karşılamak hedefli tuvalete gidiyorsak onun da ilk iş olarak bu ihtiyaçlarını gidermesi gerekir. Yanımıza alacağımız lezzetli ödüllerle birlikte ilk iş onunla gezintiye çıkmak olmalıdır. Gece boyunca dinlenmiş ve enerjisini toplamış olan dostumuz için sabah gezintisi oldukça önemlidir. Köpekler, başka köpeklerin de sık ziyaret ettiği park ve yeşil alanları gezmeyi severler. Evimize en yakın parka giderek öncelikle dostumuzun tuvalet ihtiyacını karşılamasını sağlamak, koklanarak diğer köpeklerin bıraktığı kokuları analiz etmesi için ona vakit tanımak, denk gelinirse tanıdığı ve anlaştığı bir arkadaşıyla oynamasına müsaade etmek, gezintinin ilk kısmı için güzel olacaktır.

Haberin Devamı

Köpeğinizin günlük rutini

EĞİTİM ÇALIŞMASI İTAATİ GÜÇLENDİRİR

Daha sonrasında köpeğimizle lezzetli ödüllerimizi kullanarak yapabileceğimiz kısa eğitim çalışmaları, aramızdaki itaat ilişkisini güçlendirmeye yardımcı olacaktır. Eve geri dönmeden önce oynanacak kısa bir ‘at getir’ ya da ‘çekiştirme oyunu’ verimli sabah gezintisini taçlandıracaktır. Eve döndüğümüzde yanında bol temiz su ile dostumuzun kahvaltısını sunarak onu doyurmalıyız. İşe gitmek üzere evden ayrılmadan önce gün boyu sürecek yalnızlığında sıkılmaması hedefli birkaç oyuncağını ve kemirerek tüketeceği yiyeceklerini bırakarak yalnızken kendini daha iyi hissetmesi için bir radyo açarak güvenli bir şekilde evden ayrılmalıyız.

Köpeğinizin günlük rutini

AKŞAM GEZİNTİSİ BOL HAREKET İÇERMELİ

İş çıkışı eve geldiğimizde ilk iş olarak tüm gün boyunca bizi beklemiş olan dostumuzu tekrar dışarıya çıkartarak sabahki rutininden daha uzun ve daha eforlu bir gezinti yaptırmalıyız. Bu gezintinin bol hareket içermesine özen göstermeliyiz. Eve döndüğümüzde dostumuzun akşam yemeğini sunarak karnını doyurmalı ve biz kendi rutinlerimizi yaparken oyalanması için tekrar ona kemirmelik bir şeyler ikram etmeliyiz. Akşam saatlerinde evde dostumuza yeni öğretiler kazandırmak hedefli odaklı eğitim çalışmaları yapabilir, ev içerisinde oynanacak ‘sakla bul’ ya da ‘saklan bul’ oyunları oynayabiliriz. Gece yatmadan önce onun tuvalet ihtiyacını gidermek hedefli yapacağımız kısa bir gezinti, geceyi stressiz bir şekilde geçirmesine yardımcı olacaktır.
Tatil günlerimizde dostlarımıza daha çok zaman ayırarak yapacağımız doğa gezintileri onları çok mutlu edecektir. Ayrıca şehirde yapacağınız aktivitelere onu da dahil etmeniz hem şehir yaşantısına adapte olmasını sağlayacak hem de sizinle birliktelik ona keyif verecektir.

Yazarın Tüm Yazıları