İki ihtiyar delikanlı festivale giderse...

Okuyan herkesin yüzünü güldüren bir haber vardı geçtiğimiz günlerde.

Haberin Devamı

Almanya’daki Dithmarscher Huzurevi’nden kaçan iki ihtiyar delikanlı; sabaha karşı 03:00’ sularında, coşkulu, kafaları karışık ve aşırı mutlu bir şekilde Wacken Açık Hava Festivali’nde (dünyaca ünlü bir metal müzik festivalidir) bulundu.

İkili 4 gün süren festivalden ayrılmak istemiyordu ama polis ikna etti, yeniden huzurevinin yolunu tuttular.

Bunu en iyi kim anlar biliyor musunuz...

Anadolu’daki bir festivale katılmak için saatlerce otobüs yolculuğu çeken, üstüne de çadırda kalan seyirci anlar...

Sevdiği grubu dinlemek için bir bütün yıl para biriktirip türlü transferlerle yurtdışına çıkan izleyici anlar.

Yurda gelen müzisyeni kaçırmamak için erken bilet alan, günlerce konseri bekleyen ve sabah erkenden konser mekanına gidip yer kapan dinleyici anlar. Yani müziği hayatında önemli bir yere koyanlar anlar.

Haberin Devamı

 Döndür dursun

Nekropsi’nin uzun süren sessizliği nihayet bozuldu. Yeni şarkı “Sekizler”, grubun 2013’te her ay bir şarkıyla tamamlanan “Aylık” albümünden bu yana yayınladığı ilk kayıt olma özelliği taşıyor.
Enerjik, diğer şarkıları gibi duruş sahibi...
Ayrıca, önceki albümlerindeki yaratıcılıktan farklı olarak progressive Anadolu rock tınlıyor.
Yaklaşık 7 dakikalık parça 1 saat çalsa da rahatsız olmuyorsunuz.

Önünü almayın

Uzun süredir Mercan ne yapıyor diyordum. DJ’lik yapıyordu ama yeni işlerini dinleme fırsatım olmamıştı. Sonunda ses verdi...
Turaç Berkay ile birlikte “Koma” adlı bir şarkı yayınlayan Mercan, popüler müziğin gerekliliklerini bir bir yerine getirmeye devam ediyor.
Sözleri Berksan imzalı bu şarkının klibi de oldukça iddialı.
Geri dönüşü hayırlı olsun, umarım geçmiş dönemdeki talihsizlikleri de mazide kalmıştır. Çünkü tam bir pop star havası var Mercan’da.

Avrupalara yaraşır

Son olarak Nihil Piraye’nin vokali olarak dinlediğimiz Berk Sivrikaya, yeni projesi “Brek”in ilk albümünü yayınladı. “TV Juice” adını verdiği albüm, tek kişilik dev bir şov aslında. Söz, müzik, çalım hepsi kendisine ait.
Karanlık ama naif bir eğlence anlayışına sahip albüm, Avrupa indie listelerine yaraşır güzellikte.
Benzer işler dinledik mi, tabii ki dinledik. Ama güzel bir örnek, kulak kabartılası.

Haberin Devamı

Radar

Yine garip isimli bir grupla karşınızdayım. Adları Astronotun Bir Günü. Yeni şarkıları “Beyaz Tavşan” vesilesiyle dinlediğim grubu ham buldum ama gelecek vaat ediyorlar.

Yol uzun

Naiv ilk şarkısı “Kal Yanımda” ile sektöre merhaba dedi geçtiğimiz haftalarda. 2015 yılından bu yana müzik yapan Naiv’in sesini duymak için biraz itici güce ihtiyaç var. Ama yol uzun.

Ne dinledim?

* Nekropsi - Sekizler
* Altın Gün - Goca Dünya
* Ekin Beril - Son
* Brek - TV Juice
* Naiv - Kal Yanımda

Cennet Bahçesi’nde progresif rock zamanı

Elektronik, caz, chill out, rock olur da progresif rock festivali olmaz mı; olur...

Altıncı yılını kutlayan Burgazada Progresif Rock Festivali, bu yıl 11-12 Ağustos’ta Burgazada Cennet Bahçesi’nde düzenlenecek. Taner Öngür, Özgür Yılmaz, Hakan Kurşun, Destroy Earth ve Paz ilk günün, Batman&Robin&Kemal, Ulvi Arı, KES, Cem Çatık Experimentals, Briken Aliu trio ve Natulius ikinci günün isimleri.

Haberin Devamı

Farklı ve ilham verici bir hafta sonu isteyenlere şiddetle öneririm.

Kim ki Altın Gün

 Alicia Keys ve eşi Swizz Beatz, kısa bir tatil için Arizona’da bulunan Sedona’ya gidiyor. Sonra bir bakıyoruz ki Keys, Hollandalı ve Türk müzisyenlerden oluşan Altın Gün’ün yorumladığı “Halkalı Şeker” türküsü eşliğinde yüzüyor.
Özellikle geçen yıl sık sık Türkiye’ye gelip giden Altın Gün, bu yıl 23 Kasım’da Salon sahnesinde olacak.
Le Guess Who, Beaches Brew, Lowlands, Best Kept Secret, Montreal Caz Festivali, Paleo gibi birçok ünlü festivale katılan grup, dünya çapında 2010’dan bu yana yükselişe geçen Türk saykodelik müziğini bize geri fırlatacak.
İyi de Alicia neden dinliyor diye düşünüyorsanız, canlı canlı görmeniz gerek derim. İzleyen herkesten tam not aldılar, yılda en az üç kere Türkiye’ye gelmeye başladılar.

Haberin Devamı

Heyecan bastı

Zeytinli Rock Festivali bu sene resmen seviye atladı. Sıklıkla aynı isimleri görmekten bunaldığımız Anadolu festivallerinden sızlanırken Zeytinli benim gibi düşünenlere tokat gibi bir kadroyla geri dönüyor. Festival 29 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında Dalyan Sahili’nde gerçekleşecek.
Sepultura’yı final gününe getireceğini duyuran; The Godfathers’ı, Della Miles’ı, Pasifico’yu festivale getirecek olan ekip bununla yetinmedi... İlhan Erşahin, Jakuzi, Eda Baba, Kesmeşeker, Nova Norda, In Hoodies, Ümit Olgun ve Paryalar, Normal Değil gibi yerli sahnenin parlayan birçok yıldızının da ilk kez misafir edileceği açıklandı. Vallahi çok heyecanlıyım. Hem ilk kez sahneye çıkanlar hem de gelenler adına.

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları