Hande’nin Carpe Diem başarısı  

Hande Yener’in ‘Carpe Diem’ albümü için beklentiler yüksekti. 2 Ekim günü aranan enerji kaynağı halka açıldı ve ‘Carpe Diem’ ışık hızıyla etkisini müzikseverler üzerinde gösterdi. Listelerdeki dinlenme ve indirme oranlarındaki başarısı , en çok aratılan albüm ve şarkı listelerinde isminin en başlarda yer alması ilginin büyüklüğünün göstergesiydi.

Haberin Devamı

 

“ Türkiye'deki şanslı şarkıcılardan biriyim. 2000 yılında başladığım müzik yolculuğunda, bazen, bazı kişilerin hiç tarzı olmayan müzikler yaptığımda bile beni silmediler. 'Hande'nin müzik aşkıdır. Tamam.' dediler. Hep kucaklandım ve merak edildim. Zaman çok çabuk geçiyor. Yaptıklarım birbirinin üstüne çıkıyor. Benim bütün albümlerim kariyerimin merdivenleri. “ bu sözler Hande ile 2012 yılında yaptığım bir röportajdan. Yıl 2020 ve müzik kariyerinin 20. yılını kutladığı ‘ Carpe Diem’ dinleyiciye o ilk günkü heyecanın fazlasını yaşatıyor. Hande’nin enerjisi müzik piyasasını canlandırmaya son hız devam ediyor.

 

Albüm uyumlu bir ekip çalışmasının ürünü. Müzik yönetmenliğini ve albümdeki 8 şarkının aranjesini yapan Misha’nın dokunuşu ‘Carpe Diem’in bel kemiğini oluşturuyor. Dünyada trend olan müzik türlerinin Hande’nin müziği ile harmanını gayet güzel yapan Misha’ya kocaman bir alkış. Öte yandan kısa bir aradan sonra müzikal birlikteliklerine tekrar devam eden Berksan ile Hande’nin uyumu albümün en lezzetli sosunu oluşturuyor. Mete Özgencil , Devrim Karayel , Deeperise ve Fikri Karayel ise ‘Carpe Diem’de müzikal dokunuşları ile yer alan diğer önemli müzisyenler arasında yer alıyor.

 

Haberin Devamı

Hande ile albüm çıktıktan sonra duygularını almak üzere konuştuğumda karşımda en sonunda albümünü paylaşmanın verdiği rahatlıkla mutluluktan uçan bir kadın vardı. “ Uykularım albümün çıkmasına günler kala kaçmaya başlamıştı. Heyecan vermek için müzik yapıyorum. Her şeyi göze alıp bu ortamda albümü çıkardım. Sonuçtan çok memnunum. Tanıdık tanımadık herkesten inanılmaz tebrikler alıyorum. Emeği geçen herkesi arayıp tebrik ediyorlar. Çok mutluyum” diyen Hande, şu sıralar başarısının keyfini çıkarmakla meşgul.

 

Albüm ile alakalı sizler için aldığım kısa notlara gelince; Hande’nin albümünde farklı sevdiği 2 şarkı var. ‘Aşk Sandım’ ve ‘Bulut’. Bu iki şarkıyı ayrı bir yere koyuyormuş. Merakla edilen ‘Carpe Diem’ albümünün 2. bölümü ne zaman çıkar? soruma “ Bence sürpriz bir zamanda çıkmalı. Tarih vermek doğru olmayabilir. 2021 diye tahmin ediyorum ama sürpriz yapabilirim. Kafalar karışsın. Heyecanı arttırayım biraz.” cevabını veren Hande’nin o zamana kadar ‘Carpe Diem’ albümü iyice bir sindirilsin. İyi ki varsın Hande. Bizi her şart ve koşulda heyecanlandırmayı başardığın için teşekkürler.

 

Haberin Devamı

Dünya Heveslisi

“Zor günlerden geçerken iki yol vardı önümde. Birisi bu zorluklardan bahsetmek, diğeri daha renkli ve pozitif bir pencereden bakarak insanları biraz olsun hafifletmek.” demiş Ceylan Ertem. Bu fikirden hareketle Ertem’in "Dünya Heveslisi" adını verdiği 2 şarkılık EP’si geçtiğimiz günlerde dinleyici ile buluştu.

 

‘Dünya Heveslisi’nde yer alan ilk şarkı söz ve müziği Sezen Aksu’ya ait olan ‘Datlım Gıymatlım. Düzenlemesini Serhat Şensesli’nin yaptığı şarkı efil efil pop rüzgarları estirip, dinlerken insanın keyfini yerine getiren cinsten. Sezen Aksu ile gerçekleştirdiği bir buluşma esnasında Aksu’nun yeni yaptığı şarkıları dinletirken aralarından ‘Datlım Gıymatlım’ Ertem’e gitmiş ve bugünlere gelmiş. Şarkı aynı zamanda ‘Dünya Heveslisi’nin kliplenen ilk çalışması olma özelliği taşıyor. Begüm Koçum’un yönetmenliğini yaptığı ve gayet eğlenceli olan klipte Ertem'e gitarist Cenk Erdoğan'ın kızı Zeyno Erdoğan eşlik etmiş.

 

Haberin Devamı

Albümde yer alan şiiri Yelda Karataş’a bestesi Cenk Erdoğan ve Ceylan Ertem’e ait olan ‘Yalnızlık Ölüm Boyu’u EP’nin slow parçası olma görevini üstlenmiş. Ertem, şarkı için “İsmi itibariyle ne kadar karanlık duyulsa da aslında ' Ben olmasam bile birileri aşkı ve sevgiyi yakalasın, bunu diliyorum' diyor.’ notunu düşmüş. Şarkının düzenlemesi Cenk Erdoğan’a ait.

 

Derli toplu gayet güzel düzenleme ve sözlere sahip olan ‘Dünya Heveslisi’nin açılımını “Bizler başımıza ne gelirse gelsin, nasıl sınavlardan geçersek geçelim, hayata ve hayallerine sıkıca tutunan, barışa ve kardeşliğe inanan dünya heveslileriyiz.” sözleri ile yapan Ceylan Ertem’in yeni çalışmasına kulak verin derim.

 

Yol Ayrımı

Haberin Devamı

Tolga Futacı’nın 3. stüdyo albümü ‘’Yol Ayrımı’’ geçtiğimiz günlerde çıktı. Kendisini müzikal anlamda yeniden heyecanlandıran bir albüm olduğunun altını çizen Futacı, “Yüzümü ´´beklenenden´´ farklı bir yola çevirmemi sağlayan bir çalışma” diyerek ‘Yol Ayrımı’nın ana fikrini vermiş aslında.

 

Tamamı Futacı’nın kendine ait olan stüdyosunda kaydedilen ‘Yol Ayrımı’, pırıl pırıl bir müzisyen albümü olmuş. 9 şarkının yer aldığı çalışmada Futacı, kendisine ait şarkıların dışında ‘ Keşke ben yazsaydım’ dediği şarkılara da yer vermiş.

 

Zamanında Yaşar’dan dinlediğimiz ‘İltifat Et’ şarkısı Tolga’nın yorumu ve yeni düzenlemesi ile bir başka güzel olmuş. ‘Keşke ben yazsaydım’ dediği şarkılar kategorisinde benim en sevdiğim seçim ‘İltifat Et’ oldu. Dinlerken çok keyif aldım. Buradan hareketle tamamı sevdiği şarkılardan oluşan bir proje albümünde Tolga’nın vokali ile o şarkıların nasıl bir hal alacağını düşünmek heyecanlandırdı. İleride böyle bir çalışma belki hoş olabilir.

 

Haberin Devamı

Tolga’nın yer yer jazz , yer yer alaturka ve pop vokali albümün geneline öyle güzel yayılmış ki düzenlemelerin sadeliği ile birleşince dinlerken yağ gibi akan, şık bir albüm çıkmış ortaya. Tolga’yı yeniden üretmeye teşvik eden bu albümün keyifle dinlenecek diğer çalışmalarına vesile olması dileğiyle.

Yazarın Tüm Yazıları