Lara Karacasu’da esecek 15 bin kişi bir araya gelecek

Geçenlerde Aydın’daydım. Günübirlik gittim. Aydın Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı ile bir araya geldik.

Haberin Devamı

Geçen yıl,  23. Karacasu Afrodisias Kültür Sanat ve Tanıtım Festivali’ne gitmiştim. Harikaydı. Başkan Büyükyapıcı, bu yıl da hemen bayramın devamında,  3-4 Eylül tarihlerinde, 24.si gerçekleşecek olan, festivale davet etti.  Yani bayram, festivalle Karacasu’da  devam ediyor. Ama aynı tarihlerde ailem ile tatilde olacağımdan gidemeyeceğimi söyledim. Biraz festivalden söz ettik. Başkan, ilçe dışında yaşayan 15 bini aşkın Karacasulunun, bu festivalde bir araya geleceğini söyledi. Festivalde ayrıca, 700 yıllık bir gelenek olan, Dedebağ Keşkek Hayrı da yapılıyor. Geçen sene sabahın köründe, yola koyulmuştuk. Hoş anılar. Neyse gelelim bu yılki festivale…

Gösteriler hayli renkli

Başkan festival ile ilgili oldukça heyecanlı. “Festival, 3 Eylül 2011’de, saat 15.30’da, mehter takımı konseri ve açılış konuşmaları ile başlayacak. İlçe dışında yaşayan, pek çok Karacasulu’ yu bir araya getiren Festival, bu yıl yine renkli görüntülere sahne olacak. Yaklaşık 15 bin kişi bekliyoruz” dedi… Festivalde, Nazilli Belediyesi Mehter Takımı, Karacasu Lisesi Zeybek Ekibi, İzmir Soğuk Heykel Atölyesi  katılımcıları, konuk.  TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Ali Çakar ve popüler müzik sanatçısı Lara da, konserleriyle festivale renk katacaklar. Birbirinden güzel etkinliğe sahip olan Festival’de, halk ve protokol, hep birlikte zeybek oynayarak bütünleşecek. Büyükyapıcı  etkinliklerle ilgili ise şöyle konuştu; “Karacasu Belediyesi olarak, bu Festival ile mevcut değerlerimize sahip çıkarak, bu değerlere nasıl yeni üsluplar kattığımızı göstermek istedik. Açılacak olan stantlarımızda, övündüğümüz ve ilçemizin sloganı haline getirdiğimiz deriyi, demiri, pideyi, hamuru, çamuru, mermeri ve tabi ki tarımsal ürünlerimizi, katılımcılara daha yakından anlatma amacındayız. Alternatif turizmin cenneti olma yolunda, iddialı olan  ilçemizi, bu Festival sayesinde, doğası ve tüm bu değerleri ile tanıtma gayretindeyiz.”

Haberin Devamı

Binlerce hayırsever bir arada

2 gün sürecek Festivalde, 700 yıllık bir gelenek olan,  Dedebağ Keşkek Hayrı  4 Eylül 2011 tarihinde, yine binlerce insanın katılımı ile yapılacak. Hayır severler, bu hayır için buğday, et, ekmek ve para yardımı yapıyor. Bu yardımlar toplanıyor.  60 ayrı kazanda 200 kg. buğday, 200 kg. et pişirilerek keşkek yapılıyor. Karacasu fırınlarında pişirilen, özel 8 bin adet ekmek de, keşkek yanında dağıtılıyor. Bu hayırda esas olan, her işin gönüllülerce yapılması. Malzemeler gönüllerin bağışı ile toplanır, yine gönüllü vatandaşlar, geceden itibaren keşkeği pişirmeye başlar. Birbirini tanımayan, uzaktaki Karacasulular da, hatta Karacasulu olmayan vatandaşlar da, benim gibi,  bu imece usulüne katılarak, farklı bir deneyim yaşar.

Haberin Devamı

Afiyet olsun

Şimdi moda ‘Tapu’

Bu yıl Çeşme’de kimi görsem, kimle konuşsam bir Tapu, tutturmuşlar gidiyor. Kimi “Şekerim pahalı ama kimi görsek orada” diyor. Kimi de Tolga Atalay’ın yaptığı mönüden söz ediyor. Ben Tapu’yu önce, İstanbullu arkadaşlarım sevgili Feza Fırat ve kızı Başak’dan duydum . Feza, “Vallahi Şenay’ cığım karşı konulmaz lezzetleriyle, rakipsiz mönüsüyle,  yepyeni tatlarla Tapu, şu sıralar Alaçatı’nın en gözde mekanı” dedi. Mekanın yeni mönüsünü, kuruluşundan bu yana, konsept danışmanlığını da gerçekleştirmekte olan Tolga Atalay yapıyor. İşletmenin başında ise İzmirli, sevgili Erhan Görücüoğlu var …

Şöhretler müdavimi

Tapu’nun  en popüler  mönü seçenekleri arasında,  enginarlı dana bonfilesi, bebek ahtapot, soğuk çilingir mezeleri, tümü  donmuş yoğurt tatlısı ve vişneli ekmek tatlısı,  en popüler olanları. Tapu’yu tercih eden ünlüler arasında; Emre Altuğ-Çağla Şikel çifti, Demet Akbağ, Siren Ertan-Gökhan Çarmıklı, Okan-Nihan Buruk, Sinem Kobal-Arda Turan ikilisi ve Şebnem Schaffer başta geliyor. Tapu’nun tarihi taş duvar mahzeninde,  700’ün üzerinde şarap bulunuyor. 70’lerin seçkin, açık hava, teras-restoran  ruhunu yansıtan mekanda, kullanılan dekoratif malzemeler; köy sandalyesi, ham ahşap masalar, çeşit çeşit bitkilerden oluşuyor.  Tam bir “bitki vahası” diyebileceğimiz Tapu’da,  nar ağaçları, zeytin ağaçları, Arap yaseminleri, begonvilller ve daha bir çok bitki türü, mekanın konuklarına, adeta bir renk ve koku terapisi yaşatıyor. İlgilenenler için      ? telefon:  0232 716 61 40 -   0232 716 61 44

Haberin Devamı

Dikkat!

Somali için

Elmas Cuffe tam 35 yıllık arkadaşım. Harika bir insan benim için. Yardımsever. Dostuna dost. Kızı Pelin’i de aynı kendisi gibi yetiştirmiş. Nerede bir gariban varsa, Elmas’ın yanında. Yılda birkaç kez darülaceze de yaşayanlara yardım eder. Çoğu da gizlidir. Ben sağdan, soldan öğrenirim. Onları Alsancak’ta kendi mekanı olan ‘Alsancak Meyhane’de ağırlar.  Ne kadar sahipsiz kedi, köpek varsa, çiftliğindedir. Elmas 8 Eylül’de, kendisine ait olan Alsancak Meyhane’de süper bir gece yapıyor. Gecenin geliri de Somali’ye gidecek. Zengin bir program ve harika bir mönü.  Kişi başı 50 TL. Noter kanalıyla gecenin geliri saptanacak. Yani yalan, dolan yok. Haydi İzmirliler çorbada sizin de tuzunuz olsun… 
Telefon: 0232.422.0531-    0232.4225969

Haberin Devamı

Bir Dakika

Anılar tazelendi

İzmir Karşıyaka’da, 1970’te kurulan, İzmir Halk Tiyatrosu oyuncuları, sonradan İzmir Halk ve Çocuk Tiyatrosu adını aldı. İşte bu tiyatronun oyuncuları, 41 yıl sonra, Karşıyaka Yelken Kulübü üstündeki Terras Restoran’da buluştu. Rahmetli Yücel Çiftçi’nin kurduğu tiyatro, o yıllarda, “Bir Delinin Hatıra Defteri’, ‘Altın Kalpli Kız’, ‘Pollyanna’, ‘Boş Beşik’, ‘Cengiz Han’ın Bisikleti’, ‘Karagöz’ gibi oyunlarla, hem yurt turnelerinde, hem de Ege’de başarılı gösteriler sergilemişti. Geceyi, benim de 30 yıllık arkadaşım,  konuşma eğitmeni, Bilgehan Oğuz gerçekleştirdi.  Cevdet Arıcılar, Nesrin Kazankaya, Metin Oyman, Alev Kerimoğlu, TRT İzmir Halk Müziği Korosu, emekli sanatçılarından Nimet Oğuz,  Kıymet Unutma’nın da bulunduğu gecede anılar tazelenmiş...

Yazarın Tüm Yazıları