Şehnaz Askeroğlu

Erkeklere yönelik güzellik uygulamaları nelerdir?

28 Ekim 2021
Kadınlarda olduğu gibi erkeklerde iyi bir görünüm istediğindedir. Peki, erkeklere yönelik ve erkeklerin en sık tercih ettikleri uygulamalar nelerdir? Güzellik Danışmanı Şehnaz Askeroğlu, erkeklere yönelik güzellik uygulamalarını sizler için anlattı.

Erkeklere yönelik uygulamaları detaylıca incelemek gerekirse;

Lazer epilasyon uygulamaları

Kadınlara kıyasla erkeklerde lazer epilasyon uygulanabilecek daha fazla bölge mevcuttur. Kişilerin ihtiyaçlarına göre sırt, kol, bacak, koltukaltı, genital, kalça, ense, göğüs, yüz, omuz, boyun, kulak ve yanak bölgesine işlem yapılabilmektedir. Düzenli yapıldığı zaman kısa sürede gözle görülür sonuçlar elde etmek mümkündür.

Cilt bakım uygulamaları

Erkeklerde temiz ve sağlıklı cilt görüntüsü için tercih edilen yöntemlerden biri hydrafacial cilt bakım uygulamasıdır. Hydrafacial uygulaması ile cilt temizliği ile birlikte leke ve yüzeysel kırışıklık sorunları da ortadan kaldırılabilir. Seans ve tedavi süreci kişinin ihtiyaçlarına göre değişmektedir.

Botoks uygulamaları

Erkeklerde kadınlara göre çizgiler daha derin oluşmaktadır. Bu sebeple sıklıkla botoks uygulamaları kaş çatma çizgisi ve alındaki yatay çizgilere yapılmaktadır. Botoks uygulaması ile oluşan derin kırışıklıklar ve çizgilerinin hafifletilmesi hedeflenir. Yaklaşık 30 dakika lokal anestezi ile gerçekleştirilen işlemin etkisini 1 hafta içinde kendini belli etmektedir.

Dolgu uygulamaları

Yazının Devamını Oku

Hamilelik serüveni: Hangi bakımları yapabilirim?

19 Ekim 2021
Hamilelik sürecinde anne adayın var olan bakım rutinine cilt analiz edilerek bazı eklemeler yapılması gerekebilir. Burada önemli olan cildin doğru analiz edilmesidir. Genellikle hamilelik sürecinde değişen yağ ve nem dengesi ile cilt kuruması, akne ve kaşıntı problemleri görülmektedir. Anne adayına yaşadığı problemlere göre uygun içerikli ürünler önerilmesi gerekmektedir.

Hamilelik sürecinde tercih edilebilecek güvenilir ürünler cildi besleyen ve C vitamini içerikli ürünlerdir. Bununla beraber genellikle önerilen hyalüronik asit içerikli krem ve serumların kullanılmasıdır. Cildi yatıştıran, K vitamini içerikli maskelerde tercih edilebilir. Gebelik lekelerinin önüne geçebilmek adına kimyasal içermeyen ve en az 50 faktörlü güneş koruyucuların düzenli kullanılması gereklidir. Gebelik sürecinde içeriği ya da tedavi amacı ne olursa olsun mutlaka su bazlı ürünler tercih edilmelidir. Bu sayede anne adayının yaşayacağı diğer cilt sorunları hafifletilmiş olur. Cilt hassasiyete açık olduğu için tercih edilecek ürünlerde cildi nemlendirerek yatıştırma özelliği aranmalıdır.

Unutulmaması gereken en önemli nokta ise ürünlerin içeriğinde parfüm, silikon, alkol ve paraben olmamasıdır. Var olan ürünler ise belli bir süre rutinden çıkartılmalıdır.

Hamilelik süresince uzak durulması gereken cilt bakım alışkanlıkları

Hamilelik sürecinde uzak durulması gereken cilt bakım alışkanlıklarından ilki peeling uygulamasıdır. Bununla beraber çok sıcak ya da çok soğuk duş almak, sert sabun ya da temizleyici kullanımına ara verilmelidir.

Bu süreçte hormonlar aktif bir haldedir, kullanılan nemlendiriciler tüylenmede artma sorununa yol açabilir. Tercih edilecek nemlendiriciler de B5 vitamini içermemesi önemlidir. Bununla beraber bebeğe zarar verebilecek aromaterapik ürünlere de dikkat edilmelidir. Fesleğen, sedir ağacı, rezene, kek gibi saf aromaterapi yağları kullanılmamalıdır. Aromaterapik ürünlerin kullanımında mutlaka bir uzmana başvurulması gereklidir.

Gebelikte sıklıkla görülen cilt sorunları

Gebelik sürecinde hormon değişimine bağlı olarak sebum bezleri daha çok çalışmaktadır. Artan sebum salınımı ise ciltte sivilcelenmeye yol açmaktadır. Akne sorunun için gebelik döneminde sıklıkla medikal cilt bakımı önerilmektedir. Akne sorununun haricinde cilt kuruluğu ve kaşıntı sorunu da sıklıkla görülmektedir. Östrojen yükselmesi cilt kuruluğuna yol açmaktadır. Cilt kuruluğunun giderilmesi için kişiye uygun nemlendirici ürünlerin tercih edilmesi gerekir.

Gebelik ve gebelik sonrası kalan en büyük sorun ise çatlaklardır. Çatlak oluşumunu engellemek için cilt elastikiyetinin arttırılması gerekmektedir. Bunun için düzenli nemlendirme ve badem yağı kullanımı önerilmektedir.

Yazının Devamını Oku

Kış aylarında güneş koruyucu kullanmanın önemi

13 Ekim 2021
Ozon tabakası her yıl inceliyor ve zararlı güneş ışınları daha az filtreleniyor. Güneş ışınlarının filtrelenmesi azaldıkça cilt lekeleri, kanser ve yaşlanma sorunları artmaktadır. Yeterli güneş ışığı almanın görme, D vitamini sentezi, sedef hastalığı ve benzeri hastalıklar üzerinde olumlu etkisi vardır. Bununla birlikte, güneşe aşırı maruz kalmak yarardan çok zarar verir. Güneş, görünür ışık ve görünmez ışık yayar ve görünmez ışığı ultraviyole A, ultraviyole B ve ultraviyole C'yi içerir. Bu görünmez ışınlar ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Ultraviyole C doğrudan kansere neden olur. Bronzlaşmış cildin popülaritesi ile birlikte son yıllarda cilt kanseri görülme sıklığı artmıştır. Bunun temel nedeni insanların çok fazla güneş ışığına maruz kalmasıdır. Her yaşta ve her mevsimde güneşten korunmak gerekir. Bu sayede zararlı güneş ışınlarının zararlı etkileri azaltılmış olacaktır. Güneşe aşırı maruz kalma nedeniyle, vücut ağrılı kırmızı cilt yanıkları yaşanabilir.

Kış aylarında güneşten ziyade kar yanığı vakaları ile karşılaşılmaktadır. Özellikle soğuk bölgelerde yaşayan kişilerde ya da ani sıcaklık düşüşlerinde hassas cilt kişilerde görülmektedir. Soğuk havalarda rüzgarında etkisi ile yanıklar oluşabilmektedir.

Her mevsim güneş koruyucu krem kullanılmalıdır

Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için güneş kremi kullanma alışkanlığını geliştirmek oldukça önemlidir. Güneş kreminin temel amacı güneş ışınlarını yansıtmak ve yaymaktır. Jeller, losyonlar ve spreyler şeklindeki güneş kremleri SPF numaralarına sahiptir. Bu sayılar, ışınlara maruz kalmanın neden olduğu güneş yanıklarına karşı ne kadar koruma sağladığını gösterir. Güneş kremi dışarı çıkmadan yarım saat önce cilde sürülmeli ve düzenli olarak tekrar uygulanmalıdır. Güneşten korunma kışın da gereklidir.

Yaz, kış fark etmeden güneşte cilt kolayca lekelenir. Güneş lekeleri nedeniyle vücudumuzda farklı boyutlarda lekeler oluşur. Bu lekeler genellikle kahverengi veya gri lekeler şeklindedir. Lekelenme ile kan damarlarının yırtılmasına ve kırmızı görünmesine neden olabilir. Güneşten en çok etkilenen yerlerden biri dudaklardır. Güneşten korunmayan dudaklarda sıklıkla çiftçi hastalığı görülmektedir.

Yazının Devamını Oku

Doğum ve emzirme dönemi kişisel bakım rutini

7 Ekim 2021
Doğum öncesi olduğu kadar doğum sonrası ve emzirme dönemi hormon değişimi ve beraberinde getirecektir. Doğum sonrası vücut zaman içerisinde kendi toparlamaya başlayacaktır. Eski bakım rutininize dönüp etkili adımlar ekleyerek bu süreci daha verimli hale getirmeniz ise mümkündür.

Nemlendirici kullanımına doğumdan sonrada devam edilmelidir

Artan hormon seviyeleri vücudun nem dengesi direkt etkilemektedir bu sebeple vücudun her bölgesi neme ihtiyaç duymaktadır. Hamilelik sonrası süreçte de günlük bakım rutinine mutlaka tüm vücut için nemlendirme adımı eklenmelidir.

Oluşan çatlaklara yönelik adımlar

Hamilelik sürecinde hormonların hareketliliği, kilo artışı cilt çatlaklarına yol açmaktadır. Çatlaklar sıklıkla karın, göğüs, bel ve kalça bölgesinde görülmektedir. Hamilelik sürecinde vücudun nem ihtiyacını karşılamak çatlak oluşumunu yavaşlatmak için önem taşımaktadır. Oluşan çatlaklar için mutlaka alanında uzman bir hekim ile görüşülmelidir. Çatlakların durumuna göre çeşitli tedavi yöntemleri uygulanabilmektedir.

Akneleri ihmal etmeyin

Hamilelik sonrası sivilce oluşumu lohusa döneminde de devam edebilir. Sivilce sorunu için yüzünüzü cilt tipinize uygun ürünler ile düzenli olarak yıkayın ve size özel bir havluyla ovalamadan cildinizi kurulayın. Doktor kontrolünde sivilce tedavisine başlayabilirsiniz ancak ağızdan antibiyotik almanız gerekiyorsa bunu bebeğinizin emzirilmesinin sona ermesinden sonra yapılması tavsiye edilmektedir.

Saç sağlığına dikkat

Hormonlar dengeleneme kadar saç dökülmesi ya da saç uzamasının durması gibi sorunlara yol açabilir. Bununla beraber emzirme döneminde mineral ve vitamin eksikliği de saçınızın zayıflamasına neden olabilir. Bu dönemde alabileceğiniz önlem ise saçınızın işlem görmemesidir. Kozmetik ürünleri kullanmak yerine beslenmenize dikkat edebilir ve uzman hekime başvurabilirsiniz.

Yazının Devamını Oku

Kış aylarında lekeler kendini belli eder

3 Ekim 2021
Güneş ışığı hayatta kalmamız için hayati öneme sahiptir ve aynı zamanda vücudun kemikleri ve cilt sistemi için hayati önem taşıyan D vitamini kaynağıdır. Yaz tatili ve eğlence için de en temel araçtır. Ancak günümüz güneş ışınları vücudun ihtiyaç duyduğundan daha fazla tehdit unsuru içermektedir. Son 30-40 yılda yapılan araştırmalara göre güneş ışınlarının cilde ciddi şekilde zarar veren olumsuz bir etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Dünya yüzeyine ulaşan güneş ışınları farklı dalga boylarına sahiptir. Bu dalga boyları arasında UVA ve UVB ışınları gibi pek çok kişinin aşina olduğu cilt tabakasına en çok zarar veren ışınlar vardır. Ultraviyole ışınları cilde ciddi zararlar verebilir, bu hasarlar daha ciddi boyutlara ulaşırsa cilt kanserine bile neden olabilir.

Güneş lekeleri, doğuştan olmayan kahverengi lekelerin oluşumuna verilen isimdir. Güneş lekeleri genellikle yüz bölgesinde görülür. Bu lekeler kadınlarda erkeklere göre daha sık görülür ve genellikle yüzün her iki tarafında simetrik olarak ortaya çıkar ki bu çok yaygın bir sorundur. Güneş lekelerinin başlıca özellikleri şunlardır: Yanlış zamanda güneşlenmek, hormon tedavisi, gebelik süreci, kullanılan ilaçlar. Yüzdeki cilt lekeleri genellikle güneşe daha çok maruz kalan bölgelerde ortaya çıkar. Bu bakımdan yüzdeki cilt lekeleri genellikle üst dudak, yanaklar, alın gibi doğrudan güneş ışığı alan bölgelerde görülmektedir. Ciltten daha koyu olan ve sınırları düzensiz olan güneş lekeleri ciltte şişmeye neden olmaz.

Güneş lekelerine çeşitli tedavi yöntemleri

Güneş lekelerini tedavi etmek için en iyi zaman, güneşin daha az olduğu kış mevsimidir. Kış mevsiminde başlanan tedavilerde oldukça başarılı geri dönüşler sağlanmaktadır.

Güneş Lekelerine Evde Uygulayabileceğiniz Yöntemler

Güneş kaynaklı oluşan lekeler için evde uygulayabileceğiniz basit tedavi yöntemleri de mevcuttur. Ancak her cilt tipi farklı olduğu için mutlaka bu yöntemler uzman hekim kontrolünde yapılmalıdır. Yanlış yapılan uygulamalar ciltte hassasiyete yol açabilir.

Karbonat Maskesi: Karbonat maskesinin cildi arındırma ve beyazlatma etkisi vardır. Bu sayede cilt üzerinde oluşmuş lekelerin açılmasına yardımcı olmaktadır. Maskeyi hazırlamak için 1 yemek kaşığı yoğurda 1 çay kaşığı karbonat ekleyerek karıştırın. Lekelerin üzerinde sürerek 10 dakika kadar bekleterek bol su ile yıkayın. Haftada 1 kez düzenli uygulama ile fayda sağlayabilirsiniz.

Yulaf Unu Maskesi: Vitaminler açısından oldukça zengin olan yulaf cilt lekelerinin tedavisinde de tercih edilmektedir. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz maske tarifi ise; bir tatlı kaşığı yulaf ununa, bir çorba kaşığı yoğurt, çeyrek limon suyu ve bir tatlı kalığı elma suyunu ekleyerek iyice karıştırın. Karışım homojen hale gelince cildinize sürün ve yarım saat kadar bekletin. Beklettikten sonra ovarak çıkartın. Yeni bir güneş lekesi oluşmaması için maskenin akşam yapılması önerilmektedir.

Pirinç Suyu Maskesi:

Yazının Devamını Oku

Thulium cilt yenileme lazeri nedir?

25 Mayıs 2021
Lazer teknolojisi yıllardır hem epilasyon hem de cilt tedavilerinde yaygın kullanılan bir prosedürdür. Özellikle bazı lazer tipleri vardır ki hekim olmasak da özellikle kendi ismiyle anar ve biliriz. En yaygın bilinen thulium cilt yenileme lazeridir.

Thulium lazer teknolojisi leke tedavisi ve cilt yenileme alanlarında üstün başarı sahibi, FDA onaylı lazer cihazıdır. Bu sistemde lazer ışınları ile deride 100 mikron çapında mikro-kanallar açılmakta ve kişinin sorununa göre seçilen C vitamini, Retinol, Tranexamic acid, Resveratrol, kök hücre içeren nano partiküküllü Lasemd ampulleri cilde yedirilmektedir. Böylece hem lazerin etkisinden hem de ürünlerin antioksidan; antiaging ve aydınlatıcı-parlatıcı etkisinden yararlanılır.

İşlem iki aşamada uygulanır. İlk aşamasını cildin duruma göre thulium lazer ışığı ile cildin yüzeyinde oldukça küçük çapta dakikada 6.000 adet yarattığı mikro kanallar açılır, bu arada cildin sorununa göre seçilen uygun farmesötik ürün hazırlanır. 4-5 dakikalık thulium lazer uygulamalarının ardından ikinci aşamada cildin ihtiyacına göre thulium lazer desteği ile açılan deliklerden cilt altına kendi özel ürünleri yedirilir.

Kişinin cildindeki sorununa bağlı olarak 2 hafta aralıklarla 3-5 seans uygulanabilir. Tek seans bile sonuçları açısından oldukça tatminkardır.

“Baby Face Beauty” olarak da bilinen Thulium lazer ile bütün cilt tiplerine yıl boyu güvenle tedavi uygulanabilir ve gelişmiş moduyla kozmesötik salım, cilt renginin ve dokusunun iyileştirilmesi ve pigmentli yaraların hafifletilmesi gibi çeşitli tedaviler yapılabilir.

 

Yazının Devamını Oku

Botoks nedir?

29 Nisan 2021
Medikal estetik yani neştersiz estetik prosedürler gün geçtikçe daha popüler hale geliyor. Ancak bazen bazı terimler ve kavramlar tam bilinmeden uygulamalara koşuluyor. Bu sebeple yazı dizilerimde bu işlemlerin en popüler olanlarına yer vermeye karar verdim. Şüphesiz en doğru yönlendirme ve kişiye özel planlama uygulamaları yapmaya ehliyeti olan uzman hekimlerce verilecektir.

En bilinen ve yaygın uygulama şüphesiz ki botoks. Botoks, clostridium botulinum adlı bakteriden laboratuvar koşullarında elde edilen, estetik tıpta yüz kırışıklıkları, aşırı terleme vb. tedavi uygulamalarında kullanılan bir ekzotoksindir. Hem tedavi edici, hem de koruyucu özelliği vardır.

Yıllar içerisinde yüze yerleşmiş çizgilerin tamamen açılmasını sağladığı gibi, henüz yüze yerleşmemiş ancak tekrarlayan kas hareketleriyle belirginleşen çizgilerin derinleşmeden düzelmesini sağlar. Ayrıca ter bezlerini bloke edici etkisiyle aşırı terlemeyi sonlandırır.

Yaşlanmayla birlikte yüzümüzde belirginleşen, mimik kaslarının kasılması sonrasında oluşan kırışıklıklar ve çizgiler, botoks ile giderilebilir.

Botoksun uygulandığı bölgede mimik kaslarına sinirlerden iletilen, kasların kasılmasına neden olan sinyaller geçici bir süreliğine felç olur. Kas hücrelerinin kasılması önlenir ve kaslardaki sertleşme miktarı en aza indirgenir. Aynı zamanda anormal kas kasılmaları da durur. Bunun sonucunda yüz kaslarının bir süreliğine gevşemesi, kırışıklık ve ince çizgi oluşumunun durması sağlanır. Çoğu estetik operasyonun aksine botoks uygulaması esnasında herhangi bir kesme işlemi yapılmaz. Kişi, uygulama sırasında minimal düzeyde ağrı hisseder. Aynı gün, işlerine kaldığı yerden devam edebilir.

Botoks, estetik dışında aşırı terleme, migren ağrıları, diş gıcırdatma ya da servikal distoni gibi kas rahatsızlıkları tedavisinde de kullanılmaktadır. Kas dokuya enjekte edilen botulinum toksini, ortalama 5 ya da 7 gün sonra etkisini göstermektedir.

Yüzdeki kırışıklıklara ilk uygulandığında etkisi ortalama 4-6 ay sürer. Tekrarlayan uygulamalarla bu süre zaman içinde 8-10 aya kadar uzar. Koltukaltına ilk uygulandığında terlemeyi ortalama 10-12 ay kadar düzene sokar. Tekrarlayan uygulamalarla bu süre 16-18 aya kadar uzar. Geleceğe yatırım olarak da bilinir. Sadece hamilelik ve emzirme döneminde kesinlikle uygulanmaz.

Yazının Devamını Oku

En popüler medikal işlemler “PRP VE Mezoterapi”

22 Nisan 2021
Günümüzde en yaygın bilinen enjeksiyonlu cilt yenileme uygulamaları PRP ve mezoterapidir.

PRP

Kanımızda bulunan ve pıhtılaşmadan sorumlu platelet (trombosit) hücrelerinin parçalanmaları ile içeriğinde bulunan iyileşme ve hücre üretiminden sorumlu etken maddelerin özel sistemlerle çoğaltılarak saf şekilde elde edilmesini tanımlayan tekniktir.

Özel tüpler içine alınan kandan, belirli işlemler sonucunda saf plazma elde edilir.

Plazma, deri altına mikroenjeksiyon tekniği ile uygulanır ve deri altında ihtiyaç duyulan tüm alanlarda hücresel döngünün artmasını sağlar.

Günümüzde kozmetik alanda en çok saç ve deri kalitesini arttırmak amacıyla ve güneş lekelerinin tedavisinde yardımcı bir yöntem olarak kullanılmaktadır.

Mezoterapi

Vitamin, mineral, aminoasit, enzim, hyaluronik asit ilaçların belirli oranlardaki karışımlar halinde, mikroenjeksiyon tekniği ile cildin orta tabakasına verilmesi işlemidir.

Kullanım alanları: saç kaybı veya seyrekliği, yaşlanmanın yüz, boyun, dekolte ve el sırtı bölgesindeki etkilerinin (kırışıklık, incelme, kuruluk, elastikiyet kaybı, deri altı dokudaki gevşeklik), selüloit ve cilt ton farklılıklarının giderilmesi olarak sıralanabilir.

Yazının Devamını Oku