Dorsay’lardan 2 kitap haberi

Atilla Dorsay’ın yeni kitabı “Hayatımızı Aydınlatan Muhteşem Kadın Dostlarım” hafta başı kitapçılarda yerini aldı. Tiyatrodan sinemaya, yazarlıktan gazeteciliğe, müzikten müzeciliğe çağımıza damgasını vurmuş, Dorsay’ın yakından tanıma şansı bulduğu ve birlikte anılar edindiği 30 kadının ayrıntılı portreleri. Kimler yok ki...

Haberin Devamı

SAHNENİN DİVALARI:

Yıldız Kenter
Gülriz Sururi
Gencay Gürün
Dilek Türker
Dikmen Gürün
Serpil Tezcan

SİNEMANIN İDOLLERİ:

Fatma Girik
Filiz Akın
Müjde Ar
Hülya Avşar
Lale Belkıs
Fatoş Güney
Gülsen Tuncer
Deniz Türkali
Serra Yılmaz

KALEMİNDEN KAN DAMLAYANLAR:

Adalet Ağaoğlu
Füruzan
Zeynep Oral
Sevin Okyay
Alin Taşçıyan

DEĞİŞİK ALANLARIN ÖNCÜLERİ:

Deniz Adanalı
Nazan Ölçer
Hülya Uçansu

KULAKLARIMIZIN PASINI SİLENLER:

Ayten Alpman
Ajda Pekkan
Sezen Aksu
Selda
Yekta Kara
Hümeyra
Işıl Yücesoy

KİTAPTAN BÖLÜMLER

Sezen Aksu, 1978’de Atıf Yılmaz’la “Minik Serçe” filmini çekmiş ve o sırada Yılmaz’ın ona tutulduğu haberleri çıkmıştı. Dorsay şöyle yazmıştı: “Sezen, Türk sineması için yeni ve değişik bir oyuncu. İleride başarılı bir güldürü oyuncusu olabilir”. Yıllar sonra Okan Bayülgen’in Zaga programında Sezen’le bu filmden bir bölüm izlemişlerdi, kahkahalar atarak!

Haberin Devamı

Dorsay’lardan  2 kitap  haberi

Yıldız Kenter, Dorsay’ın yıllar boyu izlediği bir tiyatro dehasıydı. Ona kendisi için bir oyun yazmayı çok istediğini söylemişti. Ve Yıldız, bir galada ona bu sözünü hatırlatmıştı. Dorsay da köşesinde şöyle yazmıştı: “Sevgili Yıldız Hanım, vakit ayırıp o oyunu yazamadım. Ama şu küçük yazıyı yazıyorum. Ve çok özür diliyorum.”

Gülriz Sururi... Bu tiyatro Diva’sı eşi Engin Cezzar’la sahneyi ve hayatı paylaşmış, onun hastalığı ve sonra ölümüyle büyük şok yaşamıştı.
Ve Dorsay şöyle yazmıştı: “İşte bu gerçek aşktı. O uyduruk, üç günlük ilişkilerden değil. Ömür boyu sürecek bir bağlılığın, hep sadık kalınacak tek bir insanın, hep tutulacak bir yeminin aşkı.”

Dorsay’lardan  2 kitap  haberi

“Mel Gibson, Gürün’ün galasında sahneye çıktı!”
Evet, kitabın bir bölümü bu başlığı taşıyor. Aslında olay şu: “Gönül Hırsızı” oyununun galasında, hayvanseverliğiyle bilinen ünlü tiyatrocu Gencay Gürün, gazeteci Güngör Denizaşan’ın Mel Gibson adını verdiği köpeğini sahneye çıkarmış.
Böylece ülkemizdeki hayvanlara kötü davranma huyuna dikkat çekmişlerdi.

Haberin Devamı

Fatma Girik... Bilinenin ötesinde feminist bir kadın. Memduh Ün’le evlenseydi soyadını değiştirir miydi sorusuna şöyle yanıt vermişti: “Evliliği önemsemiyorum, sanırım soyadımı korurdum.” Dorsay, şu anısını da anlatmıştı: “Ben Memduh’un ilk filminde oynarken aynı yerde Yılmaz Güney de film çekiyordu. Arada rastlaşıyorduk, kesiyorduk birbirimizi. Ama ben asıl Memduh’la flörtleşiyordum!”

Dorsay’lardan  2 kitap  haberi

Her daim hınzır Serra Yılmaz’dan bir set anısı: “Atıf Yılmaz’ın ‘Seni Seviyorum’ filminin platosu. O sıralar Türkan Şoray-Cihan Ünal aşkının başlangıcı. Rüçhan Adlı, sürekli adam yolluyor, kontrol için... Biz de havayı koklayarak dolaşıyoruz. Atıf, sette hastalandı, iğnelerini de ben yaptım.”

Haberin Devamı

Dorsay’lardan  2 kitap  haberi
Atilla-Leman Dorsay çiftinin kızı Ece’yi Rüçhan Adlı, Türkan Şoray, Deniz Türkali ve Atıf Yılmaz ziyaret ederken.

Leman Hanım’ın anıları

Bu haber de köşemizin edebiyat magazini olsun. Atilla Dorsay’ın eşi Leman Dorsay, anılarını yazmış adı -şimdilik- “Bu da Benim Hayatım”. Leman Hanım anılarında, eşi Atilla Dorsay’la birlikte yaşanmış 48 yıllık bir hayatı, açık yürekli, yalın bir şekilde aktarıyor. Bu anı kitabı, Dorsay’ların aynı olaylara nasıl farklı bir şekilde baktıklarının da kanıtı. Bu yılın sonuna kadar da yayımlanacakmış. Anı kitapları sevenlere duyurulur.

Dorsay’lardan  2 kitap  haberi

Yazarın Tüm Yazıları