Başak Sayan’dan yeni roman

Başak Sayan, yeni romanının geçtiği yerleri görmek için Diyarbakır ve Mardin’e gitmiş. Yazara, “Yazmak için yaşamak gerekli mi” diye sordum, o da samimi bir şekilde anlattı:

Haberin Devamı

“Romanlarımda hep iyi bildiğim ya da gidip gördüğüm gerçek mekanları ve yerleri kullanmayı tercih ediyorum.
Her taşı iyi ya da kötü ayrı bir hikayeyi saklayan bu kadim şehirlerde Dilan ve Barış’ın peşinde dolaşırken kimi zaman hüzünlendim, ağladım, kimi zaman gülümsedim, sevindim. Buraya kafamda yarattığım karakterlerimi tanımak için geldim ama sadece onları tanımakla kalmadım, ömür boyu yanımda kalmasını isteyeceğim insanlarla da tanıştım. 2022 başında bu kitap, büyük ihtimalle İnkılap Yayınları’ndan yayımlanacak.”

Hangisi gerçek hangisi doğru?

“Yok Etme Planı”, Tuna Serim’in yeni kitabı... Bize bugünlerde hiç de yabancı olmayan büyük salgını konu alıyor.
Tuna Serim’e kitabı yazma sürecini sordum:
“Pandemiyle tanıştığımız gün bu işin yapay bir virüsle sağlandığını düşündüm. Sonrasında ‘rüyada mıyım yoksa yaşadıklarımız gerçek mi’ düşüncesi takıldı aklıma. Farkında mısınız, zaman eskisinden daha hızlı geçiyor. Ölenler sanki ölmemiş gibi geliyor... Masal dinliyoruz sanki. Hangisi gerçek, hangisi doğru bilen var mı? Bu roman, duygularımın dışa vurumuydu.”

Haberin Devamı

Neşe Karaböcek’e yeniden tutulmanın zamanı

Reha Erdem’in yeni filmini nihayet izleme fırsatı buldum.
Pandemi döneminde çekilmiş olan “Seni Buldum Ya!” zoom üzerinden çekilmiş. Oyuncuların hiçbiri birbirini görmeden oynamış. Müzik seçimleri ve danslar uyumlu mu, uyumlu. Abartılı duygulardan uzak, sade ve anlamlı bir film.
Pandemi dönemini fırsata çevirmeye çalışan iki dolandırıcının hikayesini izlemek keyifliydi.
Orhan Gencebay’ın Neşe Karaböcek tarafından yorumlanan “Seni Buldum Ya!” şarkısına da tekrar tutuldum. Trajikomik olayları konu alan film, Serkan Keskin, Nihal Yalçın, Bülent Emin Yarar, Ezgi Mola, Taner Birsel, Tilbe Saran, Esra Bezen Bilgin, Tansu Biçer ve Ecem Uzun’u bir araya getiriyor.

Sektörde yeni bir oyuncu

Heyecan verici yeni bir ekiple karşı karşıyayız: Dark İstanbul.
Grup başkanı Sami Dündar, ilk ürünlerinin kitaplar olduğunu söylüyor: “Kitapları-mızdaki öykülerin tamamı yazarlarımız tarafından sinema veya dizi olabilecek nitelikte yazıldı. ‘Dark İstanbul Antoloji Birinci Kitap’, ‘Dark İstanbul Antoloji İkinci Kitap’, ‘Kutsal Cehalet’, ‘Dolunay Ayini’, ‘Işıkları Kapatma Anne’, ‘Sempatizan’, ‘Bize Bir Katil Lazım’, ‘Babamın Gölgesi’, ‘Her Şeyin Bittiği Yerden’ adlı ilk 9 kitabımızı okuyucuyla buluşturduk. Yeni işlerimizi de okuyucularımız ve izleyicilerimizle buluşturmak için sabırsızlanıyoruz.”
Dark İstanbul Entertainment, İstanbul’u konu alan kitap, dergi, senaryo, çizgi roman, müzik albümleri, sinema filmleri ve dizilere yeni bir soluk getirecek.

Haberin Devamı

Kim ne okuyor?

◊ Yazar Yonca Eldener, Edmondo De Amicis’in “İstanbul” adlı romanını okuyor.
◊ Yönetmen Gülten Taranç, Engin Geçtan’ın “İnsan Olmak” adlı kitabını okuyor.
◊ Yazar Cem Kınay, Yuval Noah Harari’nin “21. Yüzyıl için 21 Ders” adlı kitabını okuyor.
◊ Yazar Tolga Gümüşay, Hermann Hesse’nin “Ağaçlar” adlı kitabını okuyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları