Hasarın boyutu şaşırtıcı

200 metrelik mesafede kapanmış 20 mekân... Arnavutköy’ün pandemide bu kadar hasar almış olması şaşırtıcı. Çünkü içinde aynı zamanda kendi ahalisi yaşayan Moda, Cihangir gibi yerler nispeten kendini koruyabildi.

Haberin Devamı

Hasarın boyutu şaşırtıcı
Onca garson, şef, barmen kim bilir nerelere dağılmış durumda. Bir daha nasıl toparlanıp ayağa kalkar, orası muamma.

Cihangir’in kedileri varsa Arnavutköy’ün de köpekleri var. Arnavutköy vapur iskelesinin baktığı Ömer Yılmaz Güven Parkı’nda sokak köpeklerine tavuk döner veren hayvanseverle karşılaşıyoruz. Küçük meydandaki Fıstık Kebap açık. Dönerleri köpeklere vermeden önce orada ısıttırıyorlar.
Hasarın boyutu şaşırtıcı
İnsanı mutlu eden bu şefkatten sonra ilk şok: Semtin en popüler mekânlarından Any kapalı. Sadece Any mi? Çaprazındaki Alexandra kokteyl bar, karşısında Haleti Ruhiye, onun yanındaki Jain, komşusu Xunta Kafe, Angelo Grande, yine karşı sırada Yalı Balıkçısı ve Zıpkın, Hakan, Barboon, Mira balıkçıları, karşısında Angelo, aynı sokaktaki F’roses çiçek-kafe, Levendiz meyhanesi, az ilerideki Arnavutköy Balıkçısı, Level Kulüp, nutellalı profiterol yapan Linz Cakery, Krepen krepçisi: Kapalı, kapalı, kapalı.
Hasarın boyutu şaşırtıcı
Kimi karantina boyunca hiç açılmamış, kimi de açılıp açılıp kapanmış. Onca garson, şef, barmen kimbilir nerelere dağılmış durumda. Bir daha nasıl toparlanıp ayağa kalkar, orası muamma.

Haberin Devamı

Yine de direnenler var tabii. Mesela bizim ‘en iyi 10 salaş balıkçı’dan biri seçtiğimiz Adem Baba. Dil şişe zam yapmamış, 35 lira. Köfteci Ali Baba ile komşusu Mr. Gürkan Steakhouse, hatta yılların Sur Balıkçısı paket servisle ayakta kalmaya çalışıyor. Semtin meşhur caz mekânı Eylül artık pizzacı. Izgara sebze pizzayı 54 liradan satıyorlar. 

Arnavutköy’ün pandemide bu kadar hasar almış olması şaşırtıcı. Çünkü pandemide yaptığımız kent turlarında şunu gördüm: Sadece yeme-içme için gidilen Asmalımescit, Ortaköy gibi semtler zarar görmüş ama içinde aynı zamanda kendi ahalisi yaşayan Moda, Cihangir gibi yerler nispeten kendini koruyabilmişti.
Hasarın boyutu şaşırtıcı
‘CORONA’ SEYREDİYOR

Akıntıburnu üzerinden Bebek istikametine yürüyoruz. Sahilde tek tük bisiklete binenler, yürüyüş yapanlar, balık tutanlar var. Kaldırımda neredeyse üst üste yığılmış scooter’lar... Solda Patio Bar kapalı. Şehrin en sosyetik mekânı Lucca’nın önündeki çiçekler bile solmuş. Bebek Meyhanesi ve Chilai kapı duvar. Neyse ki Divan, Bebek Otel, Baylan ve badem ezmeci hâlâ yerli yerinde. Ha keza Grandpa, etçi Nusr’et ve suşici Sushico da. Saat sokağa çıkma yasağının başladığı 19.00 oluyor.
Hasarın boyutu şaşırtıcı
Sahilde tek tük bisiklete binenler, yürüyüş yapanlar, balık tutanlar var.

Haberin Devamı

Ama insanlar erkene çekilen yasağa daha tam uyum sağlayamamış. Ab’bas, Cremeria Milano gibi yerlerden waffle alıp banklarda oturan gençler, köpek gezdirenler, elinde karton kahve bardağıyla yürüyüş yapanlar var. Sahile demirlemiş ’Corona’ adlı tekneyse sessiz sedasız bizi seyrediyor.

Yazarın Tüm Yazıları