Paylaş
Online Flört ve Online Romantizm’in günümüz ilişkilerine eğilen “İlk Tıklamada Aşk ve Bağlanma”, “Online Flört Şiddeti”, “Sanal Yalanlar, Aldatma ve İhanet” gibi bölümlerinden biri de “Online Flörtün Kuralları”...
Okcupid, Match, Tinder, Bumble gibi popüler online flört sitelerinin trafiğinin üç kat arttığını söyleyen Hattat, bu başlığı da “Profilinizi Hazırlarken”, “Reddedilme Korkusuyla Başa Çıkma” gibi alt bölümlere ayırmış.
İşte o sayfalardan hap tadında birkaç tavsiye...
◊ Profilinizde yalan söylemeyin. Ama isminizi, telefon numaranızı ve adresinizi profilinizde kullanmayın.
◊ Sizi karakterize eden ilginç bir hobiniz, bir kitap, bir spor vb varsa “Ne derler?” diye düşünmeden profilinizde paylaşın.
◊ Profilinizde karşı tarafta görmek istemediğiniz özellikleri değil, istediğiniz özellikleri koyun.
◊ Özsaygısı düşük kişiler için reddedilme daha acı verici olabilir. Araştırmalar, reddedilmeye daha duyarlı kişilerin reddedilmeye yol açan davranışlarda bulunmaya daha yatkın olabileceğini gösteriyor.
◊ Evlilikle ilgili düşünceleriniz, tekeşlilik gibi önemli konularda beklentilerinizi açıklamaktan çekinmeyin.
Eşinin telefonunu kontrol etmek
Pew Research Center’ın earaştırmasına göre 10 kişiden 3’ü (Yüzde 34) eşlerinin telefonunu kontrol ettiklerini itiraf ediyor.
Araştırmalar kadınların bu gizli dedektifliği oynamaya erkeklere oranla daha yatkın olduğunu gösteriyor. (Yüzde 42’ye yüzde 25) Sosyal medya pek çok çift için kıskançlık ve belirsizlik taşıyan bir ortam. Her 2 kişiden biri sosyal medyayı eski bir ilişkiyi araştırmak için kullanabiliyor. Çiftlerin yüksek oranda hem sosyal medya (10 çiftten 4’ü), hem e-posta (10 çiftten 6’sı) ve telefon şifrelerini paylaşmaları da yeterince güven ortamı sağlamayabiliyor.
Teknoloji bağımlılığına karşı
◊ Teknolojiyi ilişkinizi geliştirmek için kullanın, bozmak için değil. İşten eve döndükten hemen sonra telefonunuzu veya e-postalarınızı kontrol etmeyin.
◊ Çiftler birbirlerini bir süre görmediklerinde (bütün gün işte olmak gibi) “ilişki jetlag’i” dediğimiz bir kopukluk oluşuyor. Bundan daha hızlı kurtulmak için dikkatinizi tamamen eşinize verin, teknolojiyle konsantrasyonunuzu bozmayın.
◊ Tüm sosyal merdya uygulamalarının bildirimlerini kapatın. Bildirimleri kapattığınızda belirlenen zaman dışında uygulamayı kontrol etmek daha az cazip olur.
Flört değil, kesişme
Dilan Çiçek Deniz, İzlandalı sevgilisi Thor Saevarsson’dan, Mert Yazıcıoğlu da dört yıldır birlikte olduğu meslektaşı Afra Saraçoğlu’ndan ayrılmıştı.
Bu ikilinin birlikte oldukları birlikte gittikleri bir tiyatro oyununda görüntülenmeleriyle kesinleşmişti. Ortaya çıkan yeni bir görüntüyse ilişkinin olmasa bile en azından “elektriklenmenin” çok daha eskiye gittiğini işaret ediyor.
Görüntü aylar önceki bir davetten... Mert Yazıcıoğlu o sırada sevgili olduğu Afra Saraçoğlu’yla masada yan yana oturuyor. Tam o sırada yanlarından Dilan Çiçek Deniz geçiyor. Üçünün de aynı kadrajda olduğu bir video bu. Dilan gülümseyerek Mert’e bir bakış atıyor, Mert de ona karşılık veriyor.
Hatta sevgilisi yanında olmasına rağmen dönüp arkasından uzun uzun takip ediyor. Şimdi buna flört diyemeyiz, günah almak olur. Ama o bakışlar masum bir bakışma da değil. İkisinin arasında bir yerde. Şimdiki gençler hâlâ kullanıyor mu bilmiyorum ama eskiden “kesmek”, “kesişmek” denirdi buna. Hani DM’ye ramak kala halleri...
Bir heves abone olanlar 60.99’u ne kadar ödeyecek?
Şeyma Subaşı’nın paralı Instagram aboneliğine rağbet büyük. Başta iş insanı Nevzat Aydın olmak üzere yaklaşık 200 bin kişi, 60.99’luk ücreti yatırıp Subaşı’na 15 günde 12 milyon kazandırdılar.
Almayayım, alana da mani olmayayım.
Fakat futbolcu Hakan Balta’nın eşi Derya Balta’nın bu konuda yaptığı açıklamayı da abartılı hatta biraz hakaretamiz buluyorum.
O parayı vereceğine lavabo fırçası almayı tercih edeceğini söyledi Balta: “En azından lavabom parlar...”
Lavabo Şeyma’sız parlayamıyor mu, anlamadım.
Bir başka yanılgı da Şeyma Subaşı’nın daha fazla içerik, daha çok özel görüntü vaadini, OnlyFans tarzı bir erotizm beklentisine bağlamak.
Vaktiyle havuz başından biraz fazla cesur bir poz paylaşıp silmişliği var ama olayı buna benzetenlerin haksızlık ettiğini düşünüyorum Subaşı’na.
Asıl mesele, bir heves abone olanların bitmek tükenmek bilmez içerik iştahlarının sürekli kalıp kalmayacağı.
Instagram’da 3 milyon takipçisi olmak başka. Çünkü o bedava. Ama abonelik sisteminde insanlar bu parayı vermeye değip değmediğini de sorgulayacaktır bir süre sonra.
Paylaş