Paylaş
- Rizeli Refik Arslan 1945’te Asmalımescit’in bir Müslüman tarafından işletilen ilk meyhanesini açıyor: Refik. Burada yetişen oğlu Yukup Aslan büyüyünce kendi meyhanesini kuruyor: Yakup. Yakup Meyhanesi’ni şu anda üçüncü kuşak Yıldıray Arslan işletiyor.
- Müdavimler arasında Selim İleri, Sedat Ergin, Hasan Cemal, Okay Gönensin gibi isimler var. Fotoğrafları bir duvarda duruyor. Hemen yan duvardaysa ölen müdavimlerin fotoğrafları... Ölen biri olduğunda fotoğrafı bir duvardan diğerine gidiyor. Tıpkı ressam Fikret Otyam gibi...
- Alman besteci Detlev Glanert İstanbul’da kaldığı yıllarda buraya takılırmış ve Yakup için bir konçerto yazmış: ‘Bekleme Zamanı’. Yine müdavimlerden Can Yücel’in bir Yakup-2 şiiri var: ‘Çağrılmayan Yakup’...
- Butik meyhane olarak müdavimlerin isteğdiği şekilde Kemal Hoca köftesi, Oğuz bonfilesi, turşulu Eray salatası gibi spesiyaliteleri var. Levrek marine, mezgit marine, hamsi füme ve ahtapot beğendi en beğenilen lezzetler arasında.
- Mekânın alameti farikası, gece 12.00’ye beş kala bir ıslık eşliğinde söylenen “Hadi Beyler yay vaziyetleri” lafı. Bugün hâlâ devam ettiriliyor. Ha keza sergilere, tiyatro, konser, performans afişlerine evsahipliği yapması da.
- Meyhane raconu şöyle yaşatılıyor: İşsiz kalmış biri varsa hesap ona göre alınır. Gecenin sonunda canınız kıymalı yumurta mı çekti? Mönüde yoksa bile müşteri kırılmaz; yapılır ve ikram edilir.
- Peki Beyoğlu’nun ‘ağır abi’ müdavimleri Kuruçeşme’nin cıstak hallerine nasıl uyum sağlayacak? Babası bunu onaylar mıydı? Yıldıray Arslan babasının bunu destekleyeceğini, fikri herkesin beğendiğini, ilk gelenlerin de gayet memnun olduğunu söylüyor.
Koç suşi, Bilgi tatlı seviyor
Yemeksepeti’nin son yaptığı kampus analizine göre:
- En çok yemek siparişi veren üniversite Bilkent..
- İTÜ’lüler günde 5 bin çiğköfte sipariş ediyor...
- En kahvaltıcılar Yıldız Teknik öğrencileri...
- Sabaha karşı en çok siparişi Yeditepeliler veriyor...
- Genel olarak en sevilen yiyecek lahmacun...
- Yılın yükselen trendi ördek ve krep...
- En çok suşiyi Koç, en çok tatlıyı Bilgililer yiyor...
Kotunuzu nasıl alırsınız? Az? Pişmiş? Çiğ?
Herhalde içkiyi çok kaçırdı, kotunu buzdolabına koydu diye bastım kahkahayı: “Akşama yemekte jean mi var?”
“Yok hayır” dedi, “O benim çiğ kotum”.
- Nasıl çiğ?
Raw jean yani, taşlanmamış, ham yünden. Yıkaman yasak. Yıkayınca çekip küçülüyor. Bakterilerden arındırmak için arada derin dondurucuya koyuyorsun.
- Zorun ne?
Hem çok rahat hem de havalı. Yıkama-kurutma derdi yok. Taşlama olmadığı için taşlama işçileri de kanser olmuyor...
Bu akşam sen neredesin?
Haggard Metal Grubu Maçka KüçükÇiftlik Park’ta, Riff Cohen İzmir Containerhall’da, Göksel Kartal Beyrut Performance’ta, Can Bonomo Ankara Keçi Akustik’te, Yüksek Sadakat Kadıköy Dorock’ta, Teoman Ankara Kentpark’ta...
Sana dün bir çapkının gözünden baktım aziz İstanbul
Edininiz, okuyunuz, öğreniniz: Şehir kurdu ve gazeteci Buket Baydar ‘İstanbul’da yaşayanlar’ı değil, ‘İstanbul’u yaşayanlar’ı anlattığı bir kitap yazdı: ‘İstanbul’a Çapkın Bakış’...
45 TL
DJ Magazine’in ilk 100 listesinde üç yıldır ilk 10’daki yerini koruyan progressive dehası Markes Shultz’un, bu akşam Garajistanbul’daki partisine giriş ücreti.
Dersaadet’te yaşıyorsun peki bunları biliyor musun?
- Prens Adaları’na yaz geldiğini...
Sedef Adası’ndaki plaj ve restoran Elio Sedef’in kapılarını misafirlerine açtığını...
- Onesongstand.com adında bir site kurulduğunu...
Spotify’dan müzik dinlerken anda aynı şarkıyı dinleyenlerle sohbet edebildiğinizi...
- Elmas Kum Plajı’nda renkli su savaşı festivali yapılacağını...
Bugün 11.00, 12.00 ve 13.45’te Beşiktaş’tan tekne kalkacağını...
Paylaş