KENTLEŞEMEDİK!

ANTALYA hızla büyüyor, büyüdükçe trafik ve otopark sorunu içinden çıkılmaz bir hâl alıyor.

Haberin Devamı

Şehir içindeki otoparklar yetersiz ve düzensiz.
*
Bir de adliye de ya da hastanede işiniz varsa ve özel aracınızla bu kurumlara gittiyseniz vay halinize!
*
Bırakın sokak arasında bir yer bulmayı, saatine 15-20 TL verdiğimiz özel otoparkta bile yer bulduğumuzda piyango çıkmış gibi sevinir hale geldik.
*
KENTLEŞEMEDİK
Son deneyimimden sonra Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi, Eğitim Araştırma Hastanesi ve Antalya Adliyesi’ne kesinlikle özel aracımla gitmiyorum.
*
Çünkü bu kurumların çevresinde belli bir saatten sonra park yeri bulmak imkânsız.
*
Akdeniz Üniversitesi güzel bir adım attı ve katlı otopark projesini hayata geçirdi.
*
Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Halil Yalçın Yüksel’in de benzer bir girişimde bulunduğunu öğrendim.
*
Hatta Antalya Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeler de yapılmış.
*
Halil Bey çok doğru bir noktaya parmak basmış.
*
Çünkü o bölge resmen kan ağlıyor.
*
Projenin detaylarını çok iyi bilmesem de hastanenin dışında yaşanan problemlere kayıtsız kalmayan, çözüm için somut adım atan bir başhekim sadece alkışlanır.
*
Umarım kısa sürede kritik kurumların çevresindeki otopark çilesi sona erer.

ÖNCE ÜZÜLDÜM SONRA SEVİNDİM 

Haberin Devamı

SİDE’de bir gece kulübünün Athena Tapınağı’nı giriş kapısı olarak kullanmasına yönelik haberi hazırlarken çok üzülmüş, “Buna nasıl cesaret edebilirler” diye kahrolmuştum. Hürriyet’in, “Athena’ya ihanet” manşeti sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın gösterdiği refleksi görünce bir o kadar mutlu oldum, gurur duydum.

BAKANLIK SAHİP ÇIKTI
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı, olayla bizzat ilgilendi. Yapılanları, alınan önlemleri detayları ile anlattı. Yine Antalya İl Kültür Müdürü Candemir Zoroğlu, bizzat Side’ye giderek tespitler yaptı. Ve 1 saat içinde tapınaktaki usulsüz uygulamaların hepsi kaldırıldı. Tarih aslına döndü.

DEVLET MESAJ VERDİ
İşin özü; kimse kulağının üzerine yatmadı. Yapılan yanlışa devletin kurumları jet hızıyla müdahale etti, yetmedi suç duyurusunda bulunuldu. Aslında devlet şu mesajı verdi: “Kültür mirasına eziyet edilmesine izin vermeyiz.” Sanırım bu mesaj Türkiye’nin tamamına ulaşmış, birilerinin kulağına küpe olmuştur.

Haberin Devamı

KENTLEŞEMEDİK
BARBAROS KURTULDU

Aylar önce Barbaros Çay Bahçesi’nin içler acısı halini yazmıştım. Yazıdan sonra EKDAĞ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gökçe, alanın çok daha güzel hale getirileceğine dair söz vermişti. Hasan Bey sözünü tuttu. Barbaros Çay Bahçesi’nin gerçekten çehresi ve hizmet anlayışı değişti. Antalyalılar için tarihi değeri olan bir alana sahip çıkılması gerçekten çok güzel. Emeği geçen herkesin eline sağlık.

Yazarın Tüm Yazıları