Yumurtalı ıspanak

Ispanağı yıkayıp süzdükten sonra ince ince doğrayarak geniş bir tencereye koyun. Orta ısılı ateşte, mümkünse kendi suyuyla pişirin.

Haberin Devamı

Gerekirse 1 bardak su ekleyip iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın ve ocaktan alın. Ispanağı tel süzgece alıp süzün. Soğuyunca avuçlarınız arasında top top yapıp suyunu iyice sıkın.

Diğer taraftan zeytinyağını bir tava ya da orta boy bir tencerede kızdırıp üzerine incecik doğradığınız kuru soğanı ilave edin.

Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, 2-3 dakika kadar kavurun. Üzerine haşlayıp süzdüğünüz ıspanağı ilave edin. Tuz ve karabiberi serpip karıştırarak 4-5 dakika daha kavurun.

Son olarak yemeğin içinde kaşık yardımıyla dört adet boşluk açıp yumurtaları bu boşluklara kırın. Ocağı kısın ve bir kapakla üzerini kapatın.

Kısık ateşte, yumurtalar kayısı kıvamına gelinceye kadar pişirip ocaktan alın. Sıcak sıcak servise sunun. (Önemli olan yumurtaların beyazının pişmesi, sarılarının ise hafif sulu kalmasıdır.)

Haberin Devamı

Malzeme listesi

* 1 kg ıspanak

* 5 yemek kaşığı zeytinyağı

* 1 adet orta boy kuru soğan

* 1 çay kaşığı tuz, karabiber

* 4-5 adet yumurta

Yazarın Tüm Yazıları