Yumurtalı havuç kavurması

Havuçları soyup yıkadıktan sonra boylamasına dörde bölerek tavla zarı formunda doğrayın.

Haberin Devamı

6 su bardağı tuzlu suyu orta boy bir tencerede kaynatın. Havucu, kaynayan tuzlu suda 7-8 dakika hafifçe haşlayıp süzün.
Zeytinyağı ve incecik doğranmış soğanları orta boy bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Haşlanmış havuçları ekleyip 7-8 dakika daha karıştırarak pişirin.
Yumurtalar, tuz ve karabiberi derin bir kapta çatal ya da tel çırpacak yardımıyla iyice çırpın. Bu karışımı kavrulan havuçların üzerine aktarıp kısık ateşte ara sıra karıştırarak yumurtalar pişinceye kadar kavurun.
Üzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştirdikten sonra sıcak sıcak servise sunun.

Malzeme listesi

-Yarım kg havuç
- 2 adet orta boy kuru soğan
-1 çay bardağı zeytinyağı
- 4 adet yumurta
-1 çay kaşığı tuz, karabiber
- 1 demet maydanoz

Yazarın Tüm Yazıları