Yiyecek poşetlerinizi koklayın

İnanmayacaksınız ama ben artık naylon poşetlerin kokusunu 1-1,5 metre uzaklıktan bile alıyorum. Hele şu siyah poşetlere çok kafam takılıyor. Amerika ve Avrupa’da yasaklanmış olan siyah poşetleri nasıl olup da hâlâ kullandığımızı anlayamıyorum. Petrol atığının en kötüsüyle yapılan bu tür poşetleri mutfağınıza sakın sokmayın.

Haberin Devamı

Bir de pazarcıların sebze ve meyveleri koydukları kötü kokulu poşetler var.
Bizde pazara çoğunlukla bizim Saadet gider. Ama sıkı sıkıya tembihlidir.
Pazardan aldığı sebze ve meyveleri o kötü kokulu poşetlere koymaz. Hatta bu poşetleri kullanmaması için pazarcıyı uyarmayı da ihmal etmez.
Bazen de pazara ben çıkıyorum ve kesekâğıdı yani kâğıt poşet kullanan pazarcılara özellikle teşekkür ediyorum.
Sebze ve meyveleri buzdolabında saklamanın en sağlıklı yolu, kâğıt poşetler.
Bunları yerleştirmek de kolay oluyor.
Bu arada kötü naylon poşetleri çöpe atmakla da bitmiyor iş.
Çünkü bu poşetlerin doğada yok olması yüzlerce yıl alıyor.
Neyse ki yeni teknolojiyle üretilen ve doğada yol olabilen poşetler çıktı.
Biliyorsunuz, son yıllarda küresel ısınma ve devamında ortaya çıkan sorunlar nedeniyle çok daha sorumlu davranmak zorundayız. Zaten sorumlu davranmayarak dünyayı soktuğumuz hal belli...
İşte bu yüzden, poşet konusunda duyarlı olmaya ve kötü poşetleri almamaya davet ediyorum sizi.

Haberin Devamı

GAVURDAĞI SALATASI

Domatesleri soyup tavla zarı formunda, küpler halinde doğrayın ve derin bir kaba aktarın. Sivribiberlerin sapını kesip uzunlamasına ikiye bölün ve tohumlarını ayıklayıp incecik dilimleyin.
Soğanı yemeklik, incecik doğrayın. Ayıklanmış taze nane yapraklarını ve maydanozu da mümkün olduğu kadar ince doğrayın. Tüm malzemeleri domatesin olduğu kaba aktarıp iyice karıştırın.
Nar ekşisi, zeytinyağı, pul biber, tuz, varsa sumak ve sumak ekşisini küçük bir kâseye koyup çatalla iyice çırpın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine aktarıp karıştırın.
Son olarak cevizi ekleyip servise sunun.

Malzeme listesi

- 3 adet orta boy domates
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 adet yeşil sivribiber (tatlı)
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet  taze nane
Sos için;
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
- 2 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber
- Varsa 2 çay  kaşığı sumak
- Varsa 1 yemek kaşığı sumak ekşisi

Yazarın Tüm Yazıları