Paylaş
Pelteyi hazırlamak için vişne suyu, nişasta ve toz şekeri küçük bir tencereye koyup kısık ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşıp şeffaf hale gelinceye kadar pişirin.
Kaynayınca ocaktan alıp kaplara paylaştırın ve buzdolabında bekletin.
Muhallebiyi hazırlamak için süt, pirinç unu, (önce az sütle ezmeniz gerek) şeker, vanilya ya da salebi orta boy bir tencereye koyun.
Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynadıktan 2-3 dakika sonra ocaktan alın.
Soğuttuğunuz muhallebiyi buzdolabında bekleyen peltelerin üzerine paylaştırın.
Muhallebi soğurken kaymak tutmasın diye sık sık karıştırın.
Tatlı iyice soğuduktan sonra servise sunun.
Üzerine fındık, ceviz, fıstık ya da hindistancevizi serpiştirebilirsiniz.
Malzeme listesi
Vişne peltesi için;
-2 su bardağı vişne suyu
-1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
-3 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebi için;
-1 litre süt
-6 yemek kaşığı pirinç unu
-Yarım su bardağı toz şeker
-1 paket vanilya
-Varsa 2 tatlı kaşığı toz salep (Salep koyacaksanız vanilyayı koymayın.)
Paylaş