Trakya usulü sulu köfte

Kıymayı, yıkayıp süzdüğünüz pirinci ve yumurtayı derin bir kaba koyun.

Haberin Devamı

Baharatları serpip sıkıca yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayın. Köfteleri un serptiğiniz bir tepsiye koyup una bulayın.
Köfteleri buzdolabında 30 dakika kadar bekletip sertleşmesini sağlayın. Havuç ve patatesi soyup tavla zarı formunda doğrayarak kararmaması için suda bekletin. Soğanı da soyup incecik doğrayın.
Diğer taraftan, sıvıyağı orta boy tencerede kızdırıp salçayı ve soğanı ilave ederek 2 dakika kadar kavurun. Havuç ve patatesi ekleyip 3-4 dakika daha kavurduktan sonra 6-7 su bardağı suyu ilave edin ve kaynamasını bekleyin.
Önceden hazırladığınız köfteleri kaynamış olan suyun içine atıp, tuzu ekledikten sonra 15-20 dakika pişirin. Diğer taraftan, limon suyu ve yumurta sarısını bir kasede çırpın. Sosu kaynayan yemeğe katıp hızlıca karıştırın. 10 dakika daha pişirdiğiniz yemeği ocaktan alın.
Yemeği sıcak sıcak servise sunun. İsterseniz üzerine 1 tatlı kaşığı kadar kırmızı pul biber de serpiştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Malzeme listesi

-300 gr az yağlı kuzu ya da dana eti
-1 adet yumurta
-2 yemek kaşığı pirinç
(kırık pirinç kullanmanızı öneririm)Â
-1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber
-1 çay kaşığı kuru kekik, kimyon
-2 tepeleme yemek kaşığı un
-1 adet orta boy havuç
-1 adet orta boy patates
-Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sıvıyağ
-1 yemek kaşığı domates salçası
-6-7 su bardağı sıcak su
-1 adet limonun suyu
-1 adet yumurta sarısı
-1 adet küçük boy kuru soğan
-1 çay kaşığı tuz, karabiber

Yazarın Tüm Yazıları