Paylaş
KAYISI JÖLELİ MUHALLEBİ (6 KİŞİLİK)
NE LAZIM?
* 10 kayısı
Muhallebisi için
* 5 su bardağı süt
* 50 gr tereyağı
* 2 yumurtanın sarısı
* 1 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı buğday nişastası
* 1 paket vanilin
Jölesi için
* 1 paket kayısı jölesi
* 2 su bardağı sıcak su
* 1 su bardağı soğuk su
NASIL YAPARIM?
* Süt, yumurta sarıları ve şekeri tencerede 2 dakika çırpın. Un, vanilin ve nişastayı ekleyip karıştırın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca tereyağını ilave edip karıştırın, ocaktan alın.
* Muhallebiyi mikserle 5 dakika çırptıktan sonra kâselere, ağızlarında 2 parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın. Buzdolabında bekletin.
* Jöle için sıcak su ve jöleyi tencerede karıştırın, jöle eriyince soğuk suyu ekleyin.
* Kayısıları ince ince dilimleyip kâsedeki muhallebilerin üzerine paylaştırın.
* Ilınan jöleyi kayısıların üzerine kaşık yardımıyla paylaştırın. Tatlıları buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra taze naneyle süsleyip servise sunun.
KAYISILI PASTA (6 KİŞİLİK)
NE LAZIM?
Keki için
* 4 yumurta (oda sıcaklığında)
* 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
* 1/2 su bardağı kakao
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı un
* 1 paket vanilin
Arası için
* Kayısı marmeladı
* Taze kayısı
Üzeri için
* 1 paket bitter çikolata
* 200 ml krema
* Badem (kabukları ayıklanmış)
NASIL YAPARIM?
* Kek için tereyağı ve şekeri mikserin yüksek devriyle 3-4 dakika çırpın. Yumurtaların sarılarını ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Kakao, vanilin ve unu da ekleyip mikserle 1-2 dakika çırpın.
* Yumurta aklarını bir başka kapta mikserle katılaşana kadar çırpın. Kar halindeki karışımı tahta kaşıkla
kek karışımına yedirin.
* 22-25 santimlik kelepçeli kek kalıbını tereyağıyla yağlayın. Kek karışımını kalıba aktarın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
* Kek soğuyunca enlemesine 2’ye bölün. Arasına kayısı marmeladı sürün, biraz da taze kayısı dilimleri serpiştirin.
* Üzeri için çikolata ve kremayı benmari usulü eritin. Hafif ılıtıp kekin üzerine dökün. Her tarafına yayın. Üzerini bademlerle süsleyin. Buzdolabında e n az 2-3 saat bekletip servis yapın.
Paylaş