Tezgâhlar turuncuya bürününce...

Kayısı çok sevdiğim yaz meyvelerinden... Sadece tek başına yemenin tadı bir başka olsa da canım ferah bir tatlı çektiğinde elim üzerini kayısılarla süslediğim muhallebiye ve kayısı marmelatlı pastaya gidiyor.

Haberin Devamı

KAYISI JÖLELİ MUHALLEBİ (6 KİŞİLİK)

Tezgâhlar turuncuya bürününce...

NE LAZIM?

* 10 kayısı

Muhallebisi için

* 5 su bardağı süt

* 50 gr tereyağı

* 2 yumurtanın sarısı

* 1 yemek kaşığı un

* 2 yemek kaşığı buğday nişastası

* 1 paket vanilin

Jölesi için

* 1 paket kayısı jölesi

* 2 su bardağı sıcak su

* 1 su bardağı soğuk su

NASIL YAPARIM?

* Süt, yumurta sarıları ve şekeri tencerede 2 dakika çırpın. Un, vanilin ve nişastayı ekleyip karıştırın. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca tereyağını ilave edip karıştırın, ocaktan alın.

* Muhallebiyi mikserle 5 dakika çırptıktan sonra kâselere, ağızlarında 2 parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın. Buzdolabında bekletin.

* Jöle için sıcak su ve jöleyi tencerede karıştırın, jöle eriyince soğuk suyu ekleyin.

Haberin Devamı

* Kayısıları ince ince dilimleyip kâsedeki muhallebilerin üzerine paylaştırın.

* Ilınan jöleyi kayısıların üzerine kaşık yardımıyla paylaştırın. Tatlıları buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra taze naneyle süsleyip servise sunun.

KAYISILI PASTA (6 KİŞİLİK)

Tezgâhlar turuncuya bürününce...

NE LAZIM?

Keki için

* 4 yumurta (oda sıcaklığında)

* 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)

* 1/2 su bardağı kakao

* 1 su bardağı toz şeker

* 1 su bardağı un

* 1 paket vanilin

Arası için

* Kayısı marmeladı

* Taze kayısı

Üzeri için

* 1 paket bitter çikolata

* 200 ml krema

* Badem (kabukları ayıklanmış)

NASIL YAPARIM?

* Kek için tereyağı ve şekeri mikserin yüksek devriyle 3-4 dakika çırpın. Yumurtaların sarılarını ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Kakao, vanilin ve unu da ekleyip mikserle 1-2 dakika çırpın.

* Yumurta aklarını bir başka kapta mikserle katılaşana kadar çırpın. Kar halindeki karışımı tahta kaşıkla
kek karışımına yedirin.

* 22-25 santimlik kelepçeli kek kalıbını tereyağıyla yağlayın. Kek karışımını kalıba aktarın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.

* Kek soğuyunca enlemesine 2’ye bölün. Arasına kayısı marmeladı sürün, biraz da taze kayısı dilimleri serpiştirin.

Haberin Devamı

* Üzeri için çikolata ve kremayı benmari usulü eritin. Hafif ılıtıp kekin üzerine dökün. Her tarafına yayın. Üzerini bademlerle süsleyin. Buzdolabında e n az 2-3 saat bekletip servis yapın.

Yazarın Tüm Yazıları