Taratorlu kıvırcık salata

Kıvırcık marul yaprakları yıkanıp süzülür.

Haberin Devamı

İncecik doğranarak derin bir kaba aktarılır. Dereotu ve maydanoz da ayıklanıp yıkandıktan sonra incecik doğranarak marulun olduğu kaba eklenir. Üzerlerine tuz serpilen sebzeler ovalanarak yumuşatılır.
Diğer taraftan, tahin orta boy bir kaseye aktarılıp üzerine limon suyu eklenir. Bir taraftan çatalla çırpılırken bir taraftan da üzerine dövülmüş sarmısak ilave edilir. Süzme yoğurt ve ılık su da katılıp sos karıştırılmaya devam edilir.
Tuz ve kırmızı pul biber serpilip tekrar karıştırıldıktan sonra hazırlanan sos salatanın üzerine gezdirilip karıştırılır. Salata, bir kenarda sosunu çekmesi için 15-20 dakika bekletildikten sonra zeytin ve turp dilimleriyle süslenerek servise sunulur.

Malzeme listesi

-1 adet orta boy kıvırcık marul
-1 demet maydanoz
-1 demet dereotu
-2 çay kaşığı tuz
Tarator sos için;
-Yarım su
bardağı tahin
-2 adet
limonun suyu
-2 diş sarmısak
-1 su bardağı süzme yoğurt
-Yarım su
bardağı ılık su
-1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber

Yazarın Tüm Yazıları