Şifa niyetine...

Besleyiciliği yüksek, sıcacık bir tas çorbanın iyi hissettirmeyeceği bir soğuk kış günü yok. En ufak bir halsizlikte bile canı paça ve tavuk çorbası çekenlerdenseniz bir de benim tariflerimle pişirmeyi deneyin.

Haberin Devamı

 

ETLİ PAÇA ÇORBASI (6 kişilik)

Şifa niyetine...

NE LAZIM?

5-6 parça kuzu paçası

1 parça dana paçası

1 kuzu incik

15 tane karabiber

2 iri boy kuru soğan

4-6 defne yaprağı

1 yemek kaşığı kuru biberiye

1 yemek kaşığı iri tuz (salamura tuzu)

Terbiyesi için

3 tepeleme yemek kaşığı un

1 limonun suyu

1 yumurta sarısı

Sosu için

100-200 gr tereyağı

1 yemek kaşığı toz kırmızı biber

10 diş sarımsak

1 çay kaşığı sirke

2 adet limonun suyu

NASIL YAPARIM?

Paçaları yıkayıp süzün ve  büyükçe bir tencereye koyun. Üzerine 3 litre su katın. 4’e bölünmüş 1 soğanı, tane biberi, defne yaprağını ve biberiyeyi ilave edip pişmeye bırakın. En az 3,5 saat pişirin ki iyice yumuşasın. Su miktarı paçaların üzerine çıkacak kadar olmalı, azalırsa ilave edin.

Haberin Devamı

İncikleri başka bir tencerede 4’e bölünmüş soğan, 3-4 tane karabiber, 2-3 defne yaprağı ve üzerine 4 parmak çıkacak kadar suyla pişmeye bırakın. Et kemikten ayrılana dek en az 2 saat pişirin.

İnciklerin suyunu başka bir tencereye süzün. Etlerini incecik didikleyip, süzülen suyuna atın.
Kuzu paçası kemiklerinden ayrılacak kıvama gelince, suyunu içinde incik eti olan suyun içine süzün.Tekrar kaynamaya bırakın. 

Un, limon suyu ve yumurta sarısını çırpın, çorbaya katın.

Sos için sarımsakları tuzla dövün, limon suyu ve sirkeyi katın. Çorbaya ilave edip altını kapayın. Tereyağını eritip toz biber ekleyin. 2 dakika pişirip çorbaya katın.

İYİLEŞTİREN TAVUK ÇORBASI (4 kişilik)

Şifa niyetine...

NE LAZIM?

2 tavuk göğsü

12 bardak su 

1 iri boy soğan

1 büyük boy havuç

4 diş sarımsak  

1/2 su bardağı arpa veya tel şehriye 

1 limonun suyu

5-6 tane karabiber

2-3 defne yaprağı

1’er çay kaşığı tuz, karabiber 

2’şer çay kaşığı kuru nane, kırmızı toz biber

Haberin Devamı

1 demet maydanoz

NASIL YAPARIM?

◊ Tavukları büyük bir tencereye aktarın. Soğanı bütün olarak üzerine koyun. Suyu ekleyin. Tane karabiber ve defne yaprağını ilave edin.

◊ Orta ateşte tavuk yumuşayıncaya dek pişirin. Tavukları içinden süzdürerek bir kesme tahtasının üzerine alın. Keskin bir bıçakla çok minik doğrayın veya tiftikleyin.

◊ Tavuk suyunun olduğu tencerenin altını söndürmeyin. İçinden soğanı çıkarıp alın. Tavuk suyunu kaynamaya bırakın.

◊ Havuç ve patatesi tavla zarı formunda çok minik doğrayıp kaynayan tavuk suyunun içine iri doğranmış sarımsaklarla birlikte ekleyin.

◊ Tavukları ve şehriyeyi de ilave edin. Sık sık karıştırarak sebzeler yumuşayıncaya dek pişirin. Tuz, karabiber, toz biber, nane, limon suyunu katın. Servis yaparken üzerine çok ince kıyılmış maydanoz ilave edin.

 

Yazarın Tüm Yazıları