Paylaş
Üzerlerine tuz ve karabiber serpip süzülmelerini bekleyin.
Sıvıyağın 2 yemek kaşığını en az 24-28 santim çapındaki bir teflon tavaya koyun. Unu bir tepsiye yayın. Yumurtaları geniş bir kasede çırpın. Galeta unu ve paneyi karıştırıp başka bir tepsiye yayın.
Ara harcını hazırlamak için ayıklanmış soğanları incecik dilimleyin.
Maydanozu da çok ince doğradıktan sonra soğanla karıştırın.
Hamsilerden birini açarak avucunuzun ortasına koyun. Soğan ve maydanoz karışımından 1 tatlı kaşığı kadar alıp hamsinin ortasına koyun. Bir diğer hamsiyi derisi dışarıya bakacak şekilde avucunuzdaki hamsinin üzerine kapatıp bastırın. Bütün hamsilere aynı işlemi uygulayın.
Teflon tavanın altını yakıp sıvıyağı orta ısılı ateşte kızdırın.
Hazırladığınız hamsi çiftlerini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, son olarak da çıtır paneli galeta ununa batırıp tavaya yerleştirin.
Kızgın yağda arkalı önlü kızartın. (Her bir yüzünü ikişer dakika kızartmanız yeterli olacaktır.)
Tavaya her seferinde 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ eklemeyi ve kızartmayı az sıvıyağda yapmayı ihmal etmeyin. Yanında bol salatayla servise sunun.
Malzeme listesi
6 kişilik
-1 kg hamsi
(Kılçıkları tamamen
ayıklanmış olmalı.)
-1 çay kaşığı tuz, karabiber
Arası için;
-2 adet taze yeşil soğan
-1 demet maydanoz
Kızartmak için;
-1 su bardağı un
-2 adet yumurta
-Yarım su bardağı galeta unu
-Yarım su bardağı çıtır pane (Paketlerde hazır satılıyor.)
-1 çay bardağı sıvıyağ
Pişirme süresi
20 dakika
Hazırlama süresi
20 dakika
Paylaş