Paylaş
- Biftekleri bir et döveceğiyle iyice döverek çok incecik olacak şekle getirin. İsterseniz, bu işlemi kasabınıza da yaptırabilirsiniz.
- Diğer taraftan, kıymayı derin bir kaba aktarıp tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekik serperek birkaç dakika yoğurun.
- Dolmalık biberlerin saplarını ayırıp çekirdeklerini ayıklayarak yıkayın ve uzunlamasına ikiye bölün.
- Dönerin hazırlanması için büyük boy buzdolabı poşetini veya 50 santim boyunda streç filmi mutfak tezgâhına serin.
- Üzerine bifteklerden birini yerleştirip, kıymanın üçte birini bifteğin üzerine serin ve dolmalık biberin iki parçasını yan yana yerleştirin.
- Malzemelerin kalan kısmına da aynı işlemleri uygulayıp dördüncü bifteği en üste yerleştirdikten sonra, naylonun kenarlarını kapatarak sıkıca sarın.
- Hazırlanan bu et paketini buzdolabının derin dondurucusunda en az 4-5 saat bekletip donmasını sağlayın.
- Pişireceğiniz zaman paketin üzerindeki naylonu sıyırıp çıkardıktan sonra yaklaşık 10 dakika bekleyin ve çok keskin bir bıçakla ince dilimlere ayırın.
- Et dilimlerini, fındık büyüklüğünde yağ koyduğunuz teflon tavada önlü arkalı kızartın.
- Lavaş ekmeğiyle dürüm yaparak veya pilav, patates kızartmasıyla servise sunun.
MALZEMELER
- 4 adet dana biftek
- 200 gr orta yağlı kıyma
- 2 adet büyük boy yeşil dolmalık biber
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik
İFTAR MÖNÜSÜ
- Nohutlu tarhana çorbası
- Sebzeli ev döneri
- Zeytinyağlı enginar
- Portakallı damla sakızlı muhallebi
Paylaş