Sebzeli ciğer kavurması

Ciğerlerin sinir ve yağlarını temizledikten sonra yıkayıp süzün ve tavla zarı formunda doğrayın.

Haberin Devamı

Diğer taraftan, soğanı soyup incecik doğrayın. Yeşil biberlerin saplarını kesip tohumlarını temizleyin ve uzunlamasına ikiye bölüp incecik dilimleyin. Domatesleri soyduktan sonra tavla zarı formunda doğrayın.
Diğer taraftan, zeytinyağını orta boy bir tavada kızdırın. Soğanları tavaya koyup orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 2-3 dakika kadar kavurun. Biberleri de hemen ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ciğerleri ekleyin. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 5-6 dakika daha kavurun. Tuz, karabiber ve kırmızı tozbiberi serpiştirip dilimlenmiş domatesleri ilave edin.
Arada sırada karıştırarak orta ısılı ateşte 7-8 dakika daha pişirdiğiniz ciğerleri ocaktan alın. Yemeği sıcak sıcak servise sunun. Arzu ederseniz acı miktarını daha da artırabilir, kırmızı pulbiber ve kuru kekik de serpiştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Malzeme listesi

- 400 gr dana ciÄŸeri
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy
kuru soÄŸan
- 2 adet yeşil çarliston biber
- 2 adet orta boy domates
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber

4 kiÅŸilik         Â

Hazırlama süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

Yazarın Tüm Yazıları