PaylaÅŸ
Un, niÅŸasta ve varsa rendelenmiÅŸ limon ya da portakal kabuÄŸu eklenir.
Bir taraftan çırpılmaya devam edilirken, bir taraftan da süt azar azar ilave edilir.
Tekrar karıştırıldıktan sonra tencere orta ısılı ateşin üzerine oturtulur.
Sürekli karıştırılarak katılaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
Muhallebi kaynamaya başladıktan 1 dakika sonra ocaktan alınır. Henüz sıcak haldeyken vanilya ve tereyağı ya da bitkisel margarin ilave edilir ve mikserin yüksek devriyle 5-6 dakika çırpılır.
Büyük portakallar yıkanıp tepeleri kapak ÅŸeklinde çıkarılır. İçleri kabak oyacağı ya da çay kaşığı yardımıyla oyulur.Â
Hazırlanan muhallebi, içi boşaltılan portakal çanaklarına paylaştırın. Taze meyveler küp küp doğranarak üzerlerine yerleştirilir.
Muhallebiler bir süre buzdolabında bekletilerek soğutulur ve servise sunulur.
Malzeme listesi
5,5 su bardağı süt
(yaklaşık 1 litre)
6 yemek kaşığı dolusu
toz ÅŸeker
2 adet yumurtanın sarısı
1 tepeleme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı dolusu
mısır nişastası
Varsa 1 adet limonun kabuÄŸunun rendesi
1 paket vanilya
50 gr tereyağı ya da
bitkisel margarin
Üzeri için;
Taze mevsim meyveleri (1 muz, 1 elma, 1 portakal)
PaylaÅŸ