PaylaÅŸ
İç malzemesini hazırlamak için mantarları yıkayıp süzün. Uzunlamasına incecik doğrayın. Soğanları yemeklik, biberleri incecik halkalar halinde dilimleyin. Pirinci de yıkayıp süzün.
Zeytinyağı ve soğanı geniş bir tava ya da tencereye koyun. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 5 dakika kadar kavurun.
Mantar, pirinç ve yeşil biberi ekleyip 5 dakika daha kavurun. Tuzu ve biberleri ilave edip ayırdığınız domates içini katın. Karıştırıp ocaktan alın.
Hazırladığınız bu harcı içleri oyulmuş domateslere kaşık yardımıyla doldurun. Domateslerin kapaklarını kapatın.
Geniş bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip domates dolmalarını tencereye yerleştirin. Domateslerin yarısını bir parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin. Biraz tuz serpip tencerenin kapağını kapatın ve orta ısılı ateşte kaynatın.
Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, domates ve pirinç yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Soğuyunca servise sunun.
Ä°sterseniz sarmısaklı yoÄŸurtla da ikram edebilirsiniz.Â
Malzeme listesi
- 8-10 adet orta  boy domates
İç malzemesi için;
- 250-300 gr  kültür mantarı
- 2 adet yeşil  sivribiber   (Tatlı olabilir.)
- 2 adet orta boy  kuru soğan
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber
- Türk kahvesi fincanıyla 2
fincan pirinç
Ayrıca;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
PaylaÅŸ