PaylaÅŸ
ARMUTLU KUZU ETÄ°
(2-4 kiÅŸilik)
NE LAZIM?
* 500 gr kuşbaşı kuzu eti * 4 orta boy kuru soğan * 6 küçük ya da 3 büyük boy sert armut
* 2 yemek kaşığı tereyağı * 6 su bardağı ılık su
* 1 yemek kaşığı bal * 2 yemek kaşığı nar ekşisi * 2 çay kaşığı tuz, karabiber
NASIL YAPARIM?
* KuÅŸbaşı kuzu etlerini bir tencereye aktarıp üzerine 6 su bardağı ılık su ekleyin, 45 dakika haÅŸlayın.Â* Tereyağını tencereye koyup erittikten sonra üzerine ince halkalar halinde doÄŸradığınız soÄŸanı aktarın. Orta ısılı ateÅŸte, sık sık karıştırarak soÄŸanlar sararıncaya kadar, yaklaşık 5 dakika kavurun; sonra da bal, tuz ve karabiber ilave edin.
* Armutların kabuklarını soyup dörde bölün. Kullanacağınız armutlar küçük boysa çekirdeklerini çıkarmanıza gerek yok.
* Armutları soğanların üzerine aktarın; 2-3 dakika daha kavurun. İçine haşladığınız etleri, suyuyla birlikte ilave edin. Nar ekşisini de kattıktan sonra kısık ateşte etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
* İsterseniz ince kıyılmış taze naneyle süsleyip pilavın yanında sunabilirsiniz.
PaylaÅŸ