Kuzu etine çok yakışır!

Anadolu coğrafyasına en uyumlu meyvelerden biri armut! Türkiye’nin çoğu bölgesinde rahatça yetişir. Bugün genellikle tatlılarda kullanılsa da Osmanlı döneminde, yemeklerde de çokça yer aldığı bilinir...

Haberin Devamı

Kuzu etine çok yakışır

ARMUTLU KUZU ETÄ°

(2-4 kiÅŸilik)

NE LAZIM?

* 500 gr kuşbaşı kuzu eti * 4 orta boy kuru soğan * 6 küçük ya da 3 büyük boy sert armut

* 2 yemek kaşığı tereyağı * 6 su bardağı ılık su

* 1 yemek kaşığı bal * 2 yemek kaşığı nar ekşisi * 2 çay kaşığı tuz, karabiber

NASIL YAPARIM?

* KuÅŸbaşı kuzu etlerini bir tencereye aktarıp üzerine 6 su bardağı ılık su ekleyin, 45 dakika haÅŸlayın.Â* Tereyağını tencereye koyup erittikten sonra üzerine ince halkalar halinde doÄŸradığınız soÄŸanı aktarın. Orta ısılı ateÅŸte, sık sık karıştırarak soÄŸanlar sararıncaya kadar, yaklaşık 5 dakika kavurun; sonra da bal, tuz ve karabiber ilave edin.

Haberin Devamı

* Armutların kabuklarını soyup dörde bölün. Kullanacağınız armutlar küçük boysa çekirdeklerini çıkarmanıza gerek yok.

* Armutları soğanların üzerine aktarın; 2-3 dakika daha kavurun. İçine haşladığınız etleri, suyuyla birlikte ilave edin. Nar ekşisini de kattıktan sonra kısık ateşte etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

* İsterseniz ince kıyılmış taze naneyle süsleyip pilavın yanında sunabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları