Paylaş
Unu ilave edip pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpmaya devam edin.
Sonra teflon bir tavaya aktarıp kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak topaklanmamasına dikkat edin. (Aslında köftünün özelliği dibinin tutmuş olmasıdır.)
Kaşığın tersiyle bastırarak köftüyü katı bir kıvama getirip artık karıştırmakta zorlanıncaya kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.
Tereyağını ayrı bir tava ya da sahanda kızdırıp köftünün üzerine gezdirin ve servise sunun.
Köftü, henüz sıcak haldeyken üzerine ezilmiş küflü peynir gezdirilirse çok daha lezzetli olur. Bizse ceviz kattık.
Malzeme listesi
- 1 su bardağı pekmez
- Yarım su bardağından 2 parmak fazla su
- 4 tepeleme yemek kaşığı kepekli un
- 50 gr tereyağı
Üzeri için;
- 100 gr küflü peynir (Cihanbeyli küflü peyniri kullanmanızı tavsiye ederim. Ceviz içi de kullanabilirsiniz.)
Paylaş