Oltaya tam takılacakken ya da takılmışken yukarı çekerken düşürdüğünüz balıklara çok üzülebilirsiniz.
Kaçan balığı bir daha yakalamanız zordur. Ancak bu durumun ahtapotlar için geçerli olmadığını biliniz. Oyuncu bir hayvan olan ahtapot tam oltanıza takılmış gelirken kancadan kurtulabilir veya yukarı çekerken siz onu düşürebilirsiniz. Ancak bu durumda sakın umutsuzluğa kapılmayın. Kancanızı hemen yeniden sarkıtın, çünkü belleği olmayan ahtapot bir öncekini çoktan unutmuş olacağından tekrar tekrar kancanıza takılacaktır. Yakaladığınız ahtapota acı çektirmeyiniz, onun kafasını ters çevirerek çabuk ölmesini sağlayınız. Sıra vurma ve sürtme işine geldiğinde sakın üşengeç olmayınız. Zira bu işlemi layığıyla yapabilirseniz hayvanı haşlamanıza bile gerek yoktur. Mümkünse bu kadar eziyet verdiğiniz ahtapotu ızgarada pişirerek yiyiniz, böylece etinin lezzetine saygı göstermiş olursunuz.
Yulaflı kurabiye Kaliforniya
12 kişilik
Hazırlama süresi 15 dakika
Pişirme süresi
20 dakika
Malzeme listesi
á1 su bardağı kahverengi tozşeker
á 1 su bardağı tozşeker
á 2 adet yumurta
á 3 su bardağı un
á 3 su bardağı yulaf unu
á 250 gr yumuşamış bitkisel margarin (tereyağı da kullanabilirsiniz)
á 2 su bardağı kuru sarı üzüm
á 2 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
á 2 tatlı kaşığı tarçın
á 1 paket vanilya
á 1 paket kabartma tozu
Kahverengi tozşeker, beyaz tozşeker, vanilya ve yumuşamış yağı mutfak robotuna aktarın. Karışımı beyazlaşıp krema haline gelinceye kadar, 2-3 dakika çırpın. Üzerine kabartma tozu, tarçın, kuş üzümü, ceviz içi, un ve yumurtaları ekleyip yoğurun. Yulaf ununu da ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru oda sıcaklığında 20 dakika kadar bekletin. Hamurdan kaşık yardımıyla parçalar koparıp yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine eşit aralıklarla yerleştirin. Kurabiyeleri 10 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında üzerleri sarı-kahverengi oluncaya kadar, en az 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumasını bekledikten sonra servise sunun.
Peynirli biberli tivist
6 kişilik
Hazırlama süresi 15 dakika
Pişirme süresi
2-5 dakika
Malzeme listesi
á6 adet kare milföy hamuru (10x10 santim boyutlarında, dondurulmuş)
á 4 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar
á 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
á 2 adet yumurtanın sarısı
Buzu çözülüp yumuşayan milföy hamurlarından üç tanesini kenarlarını birleştirerek tezgaha serin. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ve toz biber karışımından serpiştirin. Diğer taraftan, kalan üç milföy hamurunu da diğer milföylerin tam üzerine dikkatlice yerleştirin. Milföy hamurunun üzerine hafifçe bastırın. İki katlı peynirli milföy hamurlarını 12 eşit parçaya bölüp aynı uzunlukta 12 adet şerit elde edin. Şeritlerin iki ucunu birbirine ters yönde çevirerek burgu haline getirin. Hazırladığınız burgu şekilli hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Tüm milföy hamurlarına aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün. Tivistleri, 5 dakika önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, 25-30 dakika pişirip çıkarın. Ilık ya da soğuk olarak servise sunun. Tivist özellikle çay saatleri için ideal bir tuzlu çeşididir.