İrmikli Alaçatı tatlısı

İrmikli kısım için süt, vanilya, irmik, su ve tozşekeri bir tencereye aktarıp kısık ateşte, sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan 2-3 dakika sonra ocaktan alın.

Haberin Devamı

Yaklaşık 20-25 santim çapında, kenarı yüksek bir kalıbı suyla çalkalayın.

İrmikli karışımı bu kalıba aktarıp üzerini ıslak kaşıkla düzeltin. Buzdolabına koyup 4-5 saat bekletin.

Çikolata sos için kırılmış çikolatayı ve kremayı küçük bir çelik tencereye koyup çok kısık ateşe oturtun. Çelik kaşıkla karıştırarak çikolatanın kremayla karışmasını sağlayıp ocaktan alın.

Yumurta sarısı ve şekeri bir kapta mikserle 2-3 dakika çırpın. Köpüklenen karışıma ılık çikolata sosunu yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Bu arada mikserle çırpmaya devam edin. 2 dakika daha çırpın.

Kalıbı ters çevirerek çıkardığınız irmikli tatlının üzerinde sosu gezdirin. Buzdolabında beklettiğiniz tatlıyı meyveyle süsleyerek ve soğuk olarak servis yapın.

İrmikli Alaçatı tatlısıMALZEMELER

Haberin Devamı

İrmikli harç için,

- 4 su bardağı süt

- 1 su bardağı irmik

- ½ su bardağı su

- ½ su bardağı tozşeker

- 1 paket vanilya

Çikolata sosu için,

- 80 gr x 2 paket bitter çikolata

- 1 su bardağı hazır süt kreması (200 ml)

- 2 adet yumurtanın sarısı

- 4 yemek kaşığı toz şeker

Yazarın Tüm Yazıları