Gurme marketler

Son zamanlarda “gurme market” sözünü çok duymaya başladık.

Haberin Devamı

Ağzının tadını bilen ve maddi durumu da buralardan alışveriş yapmaya elverişli olanlar özel tatları bir araya getiren bu marketlerden alışveriş yapıyorlar.
Sayıları günden güne artan bu marketlerde ne ararsanız var. İtalya’dan gelen peynir çeşitleri, kaliteli şarküteri ürünleri ve etler ve yöresinde butik olarak üretilmiş köy kaymağı...
Evet gurme marketlerde çeşit zenginliği ilk kriter olabilir ama tek kriter değil.
Yani öyle her markette bulunabilen yiyecek içecek çeşitlerini bir araya getirmekle gurme market olunmuyor.
Bu marketlerde bulunan ürünlerin kaliteli ve butik olarak üretilmiş olmaları şart. Ürünlerin aynı zamanda sağlıklı ve taze de olmaları gerekiyor.
Bazı gurme marketler satış yeri olmanın da ötesine geçiyor.
Markete gidip alışveriş yapabiliyor ve örneğin satılan şarküteri ürünlerinden yaptırdığınız sandviçinizi afiyetle yiyebiliyorsunuz. Ya da dinlenmek için iyi yapılmış bir kahve içebiliyorsunuz.

Çemenli rulokat

Haberin Devamı

Eritip ılıttığınız margarini, sıvıyağ ve yoğurdu derin bir kaba aktarıp yumurta sarısını ekleyin.
Tuz, toz şeker, kabartma tozu ve unu da başka bir kapta karıştırın. Bu karışımı eleyerek diğer malzemelere ilave edin.
Tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayın.
Hamurdan greyfurt büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımıyla, 1 santim kalınlığında, dosya kağıdı büyüklüğünde ve dikdörtgen şeklinde açın.
Birer yemek kaşığı çemeni, yufkaların her tarafına gelecek şekilde yayın.
(İsterseniz toz çemeni de suyla karıştırıp püre haline getirebilirsiniz.) Hamuru uzun kenarından başlayarak rulo yapın.
Önceden ayırdığınız yumurta akını üzerlerine sürüp susamı da serpiştirin. Ruloları 2 parmak eninde parçalar olacak şekilde dilimleyip fırın kağıdı serilmiş tepsiye yatık şekilde ve aralıklı olarak dizin.
10 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar pişirip çıkarın, sıcak ya da ılık olarak servise sunun.

Malzeme listesi

-1 çay bardağı sıvıyağ
-4 kahve fincanı
eritilmiş margarin
-1,5 çay bardağı yoğurt
-1 adet yumurtanın sarısı
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı toz şeker
-1 paket kabartma tozu
-7 su bardağı un
-1 çay bardağı çemen
(püre şeklinde)
-3 yemek kaşığı susam

Yazarın Tüm Yazıları