Paylaş
Günümüzün yaşam koşullarında tek kişinin bir evi geçindiremeyeceği açık olduğuna göre eşlerden her ikisinin de çalışıyor olması şart.
Bu da demek oluyor ki, kadınla erkek aynı şartlarda giriyor kapıdan içeri. Yani bütün gün çalışmış ve yorulmuş iki insan olarak.
Dolayısıyla artık mutfak kadının kalesi olmaktan çıkıp erkek ve kadının ortak kullanım alanı olmaya başlıyor.
Evde yemek yapılıyor olması; ocağın tütüyor olması demek aynı zamanda. Bu yüzden bence, bir evin sıcaklığını ve yaşıyor olduğunu gösteren en büyük etken o evde yemek yapılması.
Haydi bakalım yeni evliler, doğru mutfağa! Mutfak hem eğlenceli vakit geçirmek hem de evi ev yapmak için kullanacağınız bir mekan çünkü.
LİMONLU SÜTLÜ TAVUK
Tavuk but filetoların üzerine hafifçe tuz ve karabiber serpin. Soğanları yemeklik incecik, sarmısakları pirinç tanesi büyüklüğünde dilimleyin.
Sıvıyağı geniş bir teflon tavaya ya da yayvan bir teflon tencereye koyup orta ısılı ateşte kızdırın. Tavukları kızgın yağa aktarıp sürekli karıştırarak 2-3 dakika, renkleri bembeyaz oluncaya kadar kızartın.
Soğanları ve sarmısakları ekleyip sürekli karıştırarak 4-5 dakika daha kavurmaya devam edin. Soya sosu, hardal, köri, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırarak 2-3 dakika daha kavurun.
Diğer taraftan krema, limon suyu, un ve sütü derin bir kaba aktarıp tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla iyice çırpın. Sosu kavrulmakta olan tavukların üzerine aktarın.
Ocağın altını hafifçe kısıp sık sık karıştırarak tavuk eti iyice yumuşayıncaya kadar, en az 10-12 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp yanında haşlanmış sebzelerle servise sunun.
İsterseniz limonlu tavuğun üzerine ince kıyılmış dereotu ya da maydanoz gezdirebilirsiniz.
Malzeme listesi
-7-8 adet tavuk but fileto
-2 adet orta boy kuru soğan
-2-3 diş iri sarmısak
-4 yemek kaşığı sıvıyağ
-2-3 çay kaşığı tatlı hardal
-3-4 yemek kaşığı soya sosu
-1 çay kaşığı toz köri (Hint zerdeçalı da kullanabilirsiniz.)
-1 çay kaşığı tuz, karabiber
-1 su bardağı hazır süt kreması (200 ml)
-1 su bardağı süt
-1 adet limonun suyu
-5 çay kaşığı un
Paylaş