Paylaş
Zeytinyağı ve tavla zarı formunda doğradığınız tavuk etini orta boy bir tencereye koyun. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 3-4 dakika kadar kavurun.
Yemeklik incecik doğranmış soğanları da tencereye aktarıp karıştırmaya devam ederek 2-3 dakika daha kavurun.
Bezelyeyi ekleyip 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin.
Tuz, karabiber ve soyup küp küp doğradığınız domatesleri (salça da kullanabilirsiniz) ilave edip sıcak suyu da aktarın. İsterseniz yarım çay kaşığı Hint safranı (zerdeçal) ve 1 çay kaşığı toz köri ekleyebilirsiniz. Yemeği arada sırada karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
Ocağın altını kısıp 45-55 dakika daha pişirin. Taze bezelye uzun sürede pişer. Ocaktan alıp incecik kıyılmış dereotuyla süsleyerek servise sunun.
Malzeme Listesi
1 kg taze bezelye
2 adet tavuk göğüs eti
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 adet büyük boy kuru soğan
2 adet orta boy domates
(1 yemek kaşığı domates salçası da kullanabilirsiniz)
4-5 su bardağı sıcak su
1 demet dereotu
Paylaş