Etli taze bezelye

Ayıklanmış taze bezelyeyi yıkayıp süzün. Eğer dondurulmuş bezelye kullanacaksanız, buzunu hiç çözmeden tencereye aktarabilirsiniz.

Haberin Devamı

Zeytinyağı ve tavla zarı formunda doğradığınız tavuk etini orta boy bir tencereye koyun. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 3-4 dakika kadar kavurun.
Yemeklik incecik doğranmış soğanları da tencereye aktarıp karıştırmaya devam ederek 2-3 dakika daha kavurun.
Bezelyeyi ekleyip 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin.

Tuz, karabiber ve soyup küp küp doğradığınız domatesleri (salça da kullanabilirsiniz) ilave edip sıcak suyu da aktarın. İsterseniz yarım çay kaşığı Hint safranı (zerdeçal) ve 1 çay kaşığı toz köri ekleyebilirsiniz. Yemeği arada sırada karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.
Ocağın altını kısıp 45-55 dakika daha pişirin. Taze bezelye uzun sürede pişer. Ocaktan alıp incecik kıyılmış dereotuyla süsleyerek servise sunun.

Malzeme Listesi
1 kg taze bezelye 
2 adet tavuk göğüs eti 
4 yemek kaşığı zeytinyağı             
1 çay kaşığı tuz, karabiber   
1 adet büyük boy kuru soğan 
2 adet orta boy domates
(1 yemek kaşığı domates salçası da kullanabilirsiniz) 
4-5 su bardağı sıcak su
1 demet dereotu

Yazarın Tüm Yazıları