Paylaş
Buradaki hindi, “Hint” sözcüğünden geliyor. Demirhindi, Farsça bir sözcük aslında ve hinthurması diye anılan bir meyvenin adı. Şurup ise çekirdekleri ayıklandıktan sonra kalan etli kısımdan elde ediliyor.
Demirhindi bir sıcak iklim bitkisi ve 20-25 metrelik ağaçlarda yetişiyor. Her gün bir bardak demirhindi şurubu içmek, sindirimin düzenlenmesine yardımcı oluyor. Ayrıca bu şurup mideyi sağlamlaştırıyor.
Siz de “Demirhindi de ne demek?” diyenlerdenseniz, hiç vakit kaybetmeyin bu çok faydalı olan ve bir o kadar da lezzetli şurubu denemek için.
Artık doğal beslenme zamanı. Sağlıklı yaşamanın yolu yiyip içtiklerimizden geçiyor en çok.
Bu yüzden tamamen doğal, içinde katkı maddesi olmayan lezzetleri tekrar hayatımıza alma zamanı.
DONDURMALI CHEESE KEK
8 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ
* 1 paket burçak bisküvi
* 100 gr eritilip ılıtılmış bitkisel margarin
* 2 paket labne peynir (200 gr x 2)
* 1 paket hazır süt kreması (200 ml)
* 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
* 1 paket vanilya
* 3 adet yumurta (Sarısı ve beyazı ayrılmış olmalı.)
YAPILIŞI
Yaklaşık 25-30 santim çapındaki kelepçeli kek kalıbı alüminyum folyoyla kaplanır. Bisküviler mutfak robotunda un haline getirildikten sonra derin bir kaba koyulur.
Üzerine ılık haldeki margarin aktarılıp hamur haline gelinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan hamur folyo yayılmış kalıba bastırılarak yerleştirildikten sonra buzdolabında bekletilir.
Labne peynir, yumurta sarıları ve toz şeker derin bir kapta, çatal yardımıyla çırpılır. Vanilya ve krema da başka bir kapta mikserin yüksek devriyle çırpılıp peynirli karışıma ilave edilir ve kaşıkla karıştırılır.
Yumurta akları da mikserin önce düşük, sonra yüksek devriyle 8-10 dakika kadar çırpılarak beyazlaştırılıp katı hale getirilir. Bembeyaz olan yumurta akı tahta bir kaşıkla yavaş yavaş peynirli karışıma eklenir ve hafifçe karıştırılır.
Buzdolabındaki hamur çıkarılıp içine bu karışım yayıldıktan sonra üzeri düzeltilir.
Cheese kek derin dondurucuya koyulup en az 7-8 saat ya da bir gece bekletilir. Dondurucudan çıkarılıp kilidi açılır ve servis tabağına çıkarılır. Üzeri hindistancevizi veya meyve soslarıyla süslenerek servise sunulur.
Paylaş