Cevizli kimyonlu köfte

Bulguru sıcak suyla ıslatıp üzerini kapatın ve 10 dakika bekletin.

Haberin Devamı

Üzerine incecik kıyılmış soğan ve kıymayı ekleyip 5-7 dakika yoğurun. (Elinizi sık sık suyla ıslatın)

Ceviz, nane, sarımsak, tuz, pul biber ve kimyonu katıp sıkıca yoğurun. (Macun kıvamına gelmeli yoksa dağılır)

Fırın tepsisini zeytinyağıyla hafifçe yağlayın. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Parçaları yuvarlayıp avuçlarınız arasında ince uzun köfteler yapın.

Köfteleri şişlerin ucuna takıp elinizle yapıştırın. İçi delik köftelerin ortasından hava geçeceği için her tarafları eşit ve çabuk pişecektir.

Hazırladığınız köfteleri tepsiye dizip üzerlerine kaşıkla zeytinyağı gezdirin.

Önceden ısıtıp 180 dereceye ayarladığınız fırında en az 30-35 dakika pişirin. Üzerine domates sosu ekleyip servis yapın.

MALZEMELER

- 500 gr köftelik kıyma (dana-kuzu karışık)

- 1 su bardağı ince bulgur

- 1 su bardağı sıcak su

- 1 adet büyük boy kuru soğan

Haberin Devamı

- 1 su bardağı çok ince çekilmiş ceviz içi

- 1 yemek kaşığı kuru nane

- 6 diş dövülmüş sarımsak

- 1 tatlı kaşığı tuz,  pul biber

- 1 tepeleme yemek kaşığı kimyon

- 3 yemek kaşığı zeytinyağı

- Domates sosu

Yazarın Tüm Yazıları