Bu tatlara müptela olursunuz!

Yaz soframdan çok sevdiğim iki tarif... Barbunya pilakiyi bazen ince ince doğranmış bol maydanozla süslüyorum. Yanına yaptığım bamyaysa tadı erikle katlanan, sıcak yemeye bayıldığım bir yemek...

Haberin Devamı

Zeytinyağlı barbunya pilakiBu tatlara müptela olursunuz
NE LAZIM?

◊ 1 kg taze barbunya

◊ 2 soğan

◊ 1 havuç

◊ 7-8 diş sarımsak

◊ 1/2 su bardağı zeytinyağı

◊ 5 çay kaşığı dolusu domates salçası

◊ 1/2 limonun suyu

◊ 1 yemek kaşığı toz şeker

◊ 2 çay kaşığı tuz

NASIL YAPARIM?

◊ Taze barbunyaları ayıklayıp yıkayın.

◊ Zeytinyağını tencereye aktarıp, yemeklik doğradığınız soğanları ve 2’ye böldüğünüz sarımsakları ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırın. Soğanlar hafifçe şeffaflaşıncaya kadar 2-3 dakika kadar kavurun.

◊ Soyup tavla zarı formunda doğradığınız havuçları ve salçayı katın. Yine sık sık karıştırarak malzemeleri 2-3 dakika daha soteleyin.

◊ Barbunyayı da tencereye aktarıp 2-3 dakika sonra şekeri ve tuzu serpiştirin. Sonra 3 su bardağı kadar sıcak su ekleyin.

Haberin Devamı

◊ Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte, arada sırada karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Yemek kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, barbunya iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

◊ Yemeği ocaktan alıp limon suyunu ilave ettikten sonra kendi tenceresinde soğumaya bırakın.

◊ Servis tabağına aktarıp isterseniz incecik kıyılmış maydanozla süsleyerek servise sunun. Dilerseniz pirinç pilavının üzerinde de servis edebilirsiniz

 

ERİKLİ BAMYA (4 KİŞİLİK)

Bu tatlara müptela olursunuz

NE LAZIM?

◊ 500 gr taze bamya

◊ 5-6 anjelik erik

◊ 1 soğan

◊ 2 domates

◊ 5 diş sarımsak

◊ 6 yemek kaşığı zeytinyağı

◊ 3 adet kesme şeker

◊ 1 limonun suyu

◊ 1 çay bardağı sıcak su

◊ 1’er çay kaşığı tuz, karabiber

NASIL YAPARIM?

◊ Yıkanmış bamyaların saplarını nazikçe kesin.

◊ Tencereye yağ, yemeklik doğranmış soğan ve ezilmiş sarımsakları koyup
3-4 dakika kavurun.

◊ Bamya, kabukları soyulup doğranmış domates ve şekeri ekleyip 5 dakika daha pişirin ama bu sırada çok karıştırmayın, tencereyi sık sık sallayın.

◊ Erikleri ortadan 2’ye kesin, çekirdeklerini çıkarın ve şerit şerit doğrayıp tencereye katın.

Haberin Devamı

◊ Tuz, karabiber, limon suyu ve sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte en az 30-35 dakika pişirin.

Yazarın Tüm Yazıları