Paylaş
Zeytinyağlı barbunya pilaki
NE LAZIM?
◊ 1 kg taze barbunya
◊ 2 soğan
◊ 1 havuç
◊ 7-8 diş sarımsak
◊ 1/2 su bardağı zeytinyağı
◊ 5 çay kaşığı dolusu domates salçası
◊ 1/2 limonun suyu
◊ 1 yemek kaşığı toz şeker
◊ 2 çay kaşığı tuz
NASIL YAPARIM?
◊ Taze barbunyaları ayıklayıp yıkayın.
◊ Zeytinyağını tencereye aktarıp, yemeklik doğradığınız soğanları ve 2’ye böldüğünüz sarımsakları ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırın. Soğanlar hafifçe şeffaflaşıncaya kadar 2-3 dakika kadar kavurun.
◊ Soyup tavla zarı formunda doğradığınız havuçları ve salçayı katın. Yine sık sık karıştırarak malzemeleri 2-3 dakika daha soteleyin.
◊ Barbunyayı da tencereye aktarıp 2-3 dakika sonra şekeri ve tuzu serpiştirin. Sonra 3 su bardağı kadar sıcak su ekleyin.
◊ Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte, arada sırada karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Yemek kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın, barbunya iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
◊ Yemeği ocaktan alıp limon suyunu ilave ettikten sonra kendi tenceresinde soğumaya bırakın.
◊ Servis tabağına aktarıp isterseniz incecik kıyılmış maydanozla süsleyerek servise sunun. Dilerseniz pirinç pilavının üzerinde de servis edebilirsiniz
ERİKLİ BAMYA (4 KİŞİLİK)
NE LAZIM?
◊ 500 gr taze bamya
◊ 5-6 anjelik erik
◊ 1 soğan
◊ 2 domates
◊ 5 diş sarımsak
◊ 6 yemek kaşığı zeytinyağı
◊ 3 adet kesme şeker
◊ 1 limonun suyu
◊ 1 çay bardağı sıcak su
◊ 1’er çay kaşığı tuz, karabiber
NASIL YAPARIM?
◊ Yıkanmış bamyaların saplarını nazikçe kesin.
◊ Tencereye yağ, yemeklik doğranmış soğan ve ezilmiş sarımsakları koyup
3-4 dakika kavurun.
◊ Bamya, kabukları soyulup doğranmış domates ve şekeri ekleyip 5 dakika daha pişirin ama bu sırada çok karıştırmayın, tencereyi sık sık sallayın.
◊ Erikleri ortadan 2’ye kesin, çekirdeklerini çıkarın ve şerit şerit doğrayıp tencereye katın.
◊ Tuz, karabiber, limon suyu ve sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte en az 30-35 dakika pişirin.
Paylaş