Paylaş
Dörde böldüğünüz limonu ya da limon tuzunu koyduğunuz suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşladığınız bamyanın suyunu süzüp iplerini çıkarın. (Bu işlem bamyanın sümüklenmesini engeller.)
Eti ve tereyağını orta boy bir tencereye koyup tencerenin kapağını kapatın. Arada sırada karıştırarak et suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar, en az 5-6 dakika kavurun.
İncecik kıydığınız soğanları ilave edip karıştırarak soğan sararıncaya kadar, 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
Salçayı ve sıcak suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
Et iyice yumuşayıncaya kadar, 30 dakika pişirip tuzu atın. Suyu azalmışsa su ilave edip bamyaları ve limon suyunu aktarın, kaynayıncaya kadar pişirip ocağın altını kısın.
Kısık ateşte, bamya iyice yumuşayıncaya kadar, 20-30 dakika kadar pişirip ocaktan alın ve sıcak sıcak servise sunun.
Malzeme listesi
250 gr taze çiçek bamya
1 adet dilimlenmiş limon (Nohut büyüklüğünde 1-2 adet limontuzu)
250-300 gr kuzu kuşbaşı eti (Neredeyse tavla zarı büyüklüğünde doğranmış)
25-30 gr tereyağı (Taze kaymak da kullanabilirsiniz)
3 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası (Yarım yemek kaşığı domates, yarım yemek kaşığı biber salçası da kullanabilirsiniz.)
8-10 bardak et suyu ya da sıcak su
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı limon suyu ya da koruk suyu
Paylaş