Paylaş
İşte bu yarışmalardan biri daha: Bal üreticisi Binbirçiçek mutfaklardaki kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla bir yarışma düzenliyor.
Şef Eyüp Kemal Sevinç yönetimindeki EKS Mutfak Akademisi işbirliğiyle düzenlenen yarışmaya katılmak için ballı yemek tariflerinizi Binbirçiçek’in Facebook sayfasında paylaşabilirsiniz.
31 Mayıs’a kadar paylaşılan tüm tarifler EKS Mutfak Akademisi şefleri tarafından değerlendirilecek ve en güzel 10 yemeğin yaratıcısı Bosch’tan biner TL’lik hediye çeki kazanacak.
Bu 10 yarışmacı iki gün sürecek finalin ilk gününde EKS Mutfak’ta eğitim alacak, ikinci gün ise ballı yemeklerini jüri önünde yapacak.
Birinci olan, 10 bin TL değerindeki İstikbal Regina ürünleri ile mutfağını yenileme şansına sahip olacak.
Ayrıca en iyi tarifler “Binbirçiçek ile Zarif Seçimler” adlı kitapta toplanacak.
Kıymalı patates
Zeytinyağı ve kıymayı orta boy bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşe oturtun. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 3-4 dakika kadar kavurun.
Üzerine incecik doğradığınız soğanları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
Yeşil ve kırmızı biberlerin saplarını kesip tohumlarını ayıklayın.
Biberleri küp küp doğrayıp tencereye ekleyin ve 1-2 dakika kavurun. Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri ya da salçayı ve varsa biber salçasını ilave edin.
İri doğradığınız patatesleri de koyup üzerine çıkacak kadar su aktarın.
Tuz, karabiber, pul biber ve kekiği serpiştirip tencerenin kapağını kapatın ve kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, patatesler dağılmadan yumuşayıncaya kadar pişirin.
İncecik kıyılmış maydanoz ve dereotuyla süsledikten sonra servise sunun.
Not: Dana eti, kuzu etine göre daha uzun sürede pişer. Dana eti kullanacaksanız önce bol suyla haşlayın.
6 kişilik
Hazırlam süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 65 dakika
Malzeme listesi
* 1 kg patates
* 1 çay bardağı zeytinyağı ya da sıvıyağ
* 200-300 gr az yağlı dana kıyma
* 2 adet büyük boy domates (1 yemek kaşığı domates salçası da kullanabilirsiniz)
* Varsa 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
* 3-4 adet yeşil çarliston biber
* 1-2 adet kırmızı uzun dolmalık biber
* 1 adet büyük boy kuru soğan
* 2 çay kaşığı tuz, karabiber
* 4-5 çay kaşığı kuru kekik, pul biber
* Yarım demet maydanoz
* Yarım demet dereotu
Paylaş