Paylaş
Mart’ın 5’inden itibaren kırmızı etle beyaz etin karıştırılması, kırmızı ete, oran ne olursa olsun soya katılması, sosis, salam gibi ürünler de dahil olmak üzere kıkırdak, kemik gibi parçaların ete katılması yasak.
Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Vatandaşlarımız artık et yerine döner yemeyecek. Yıllarca 50 adet köfte üç liradan satıldı.
Neden köfte, sucuk ve döner gibi geleneksel Türk damak tadına hitap eden ürünlerimizle oynadılar?
Köfteye soya, dönere tavuk kattılar. Halkımız yeni düzenlemeyle artık et yerine ot yemeyecek.
Köftenin içi tamamen soyadan oluştuğu için vatandaş et yediğini zannediyordu, ancak ot yiyordu. Artık tatlandırıcılarla et tadı verilerek et diye yediremeyecekler.”
Artık kurallara uymayan üreticiler 12 bin TL’den başlayan para cezalarıyla cezalandırılacak. Böylece ne yediğimizi bileceğiz.
Somonlu krep kanepeleri
Yumurtaları derin bir kaba kırıp mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpın. Un ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
Su ve tuzu ilave ettikten sonra 1-2 dakika daha çırpın ve hamuru oda sıcaklığında 20-30 dakika kadar dinlendirin.
Diğer taraftan, 15-20 santim çapında bir teflon tavayı ya da küçük krep tavasını orta ısılı ateşte kızdırın. Tavaya bir çay kaşığı kadar zeytinyağı gezdirin. Tava iyice kızınca krep hamurundan Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan alıp uzak mesafeden tavaya aktarın.
Tavayı hızlıca sallayıp krep hamurunu 10-15 santim çapında olacak şekilde tavaya yayın.
Hamurları önlü arkalı kızartıp 15-20 adet krep hazırlayın.
Soğuk hale gelen kreplerin içine tıpkı tereyağı sürer gibi lorpeyniri sürün. Üzerlerine somon füme dilimi yerleştirip sıkıca sararak rulo yapın.
Hazırladığınız krep rulolarını 2-3 santimlik dilimler oluşturacak şekilde dilimleyin.
Dilimlerin üzerine kürdan yerleştirin.
Servis tabağına koyup taze nane ya da fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servise sunun. Özellikle içki yanı için ideal bir aperatiftir.
Malzeme listesi
Krep hamuru için;
4 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
İç harcı için;
1 kutu labne peyniri (200 gr)
8-10 dilim somon füme
Paylaş