Arnavut biberli peynir dolması

İnce uzun kırmızıbiberler sap kısmından yarım santim alttan kesilir.

Haberin Devamı

Tohumları ayıklanıp yıkandıktan sonra süzülür.
İç harcının hazırlanması için kaşar peyniri geniş bir kâseye rendelenir. Üzerine lor peyniri ve hardal eklenip çatalla karıştırılır.
Tuz, kırmızıbiber ve kimyon serpilip karıştırıldıktan sonra incecik kıyılmış dereotu katılır.
Varsa toz kişniş ilave edilip oda sıcaklığında beklemiş olan yumurtalar kırılarak malzemeler iyice karıştırılır.
Hazırlanan peynirli harç, çay kaşığı yardımıyla biberlerin içine doldurulur. Bir fırın kabı sıvıyağla iyice yağlanıp biberler aralıklı olarak kaba yerleştirilir.
Üzerlerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürülüp 10 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika, biberler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilip çıkarılır.
Dilimlenip üzerlerine sirke gezdirildikten sonra ince kıyılmış maydanozla süslenerek servise sunulur.

Haberin Devamı

Malzeme listesi

-6 adet ince uzun kırmızıbiber (Salçalık ya da tarhanalık kırmızıbiber)
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
İç harcı için;
-100 gr diyet
kaşar peyniri
- 1 su bardağı lor peyniri
-1 çay kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı kırmızıbiber, tuz
-1 çay kaşığı kimyon
-2 demet dereotu
-2 adet yumurta
-Varsa yarım çay kaşığı kişniş
-2-3 yemek kaşığı sirke
-Yarım demet maydanoz

Yazarın Tüm Yazıları