Paylaş
Havuç ve kabak kurşun kalemden daha ince şeritler halinde dilimlenir. Kırmızı lahananın solmuş kısımları atılıp uzunlamasına ikiye bölündükten sonra uzun şeritler halinde doğranır.
Sıvıyağ geniş bir tavaya (wok tavası kullanılmasını öneririm) aktarılıp orta ısılı ateşte kızdırılır. Soğan, sarmısak ve sebzeler tavaya aktarılıp karıştırılır. Sürekli karıştırılarak, sebzeler hafifçe yumuşayıncaya kadar, 7-8 dakika kavrulur. Tuz ve karabiber serpiştirilir.
Diğer taraftan, sosun hazırlanması için; ananas suyu (yoksa portakal ve şeftali suları) bir kaba aktarılıp ketçap, sirke, soya sosu, nişasta, salça ve pul biber ilave edilir ve çatal yardımıyla pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpılır.
Hazırlanan bu sos (varsa tavuk bulyonla birlikte) sebzelerin üzerine aktarılır ve sık sık karıştırılmaya devam edilerek 5-6 dakika daha kavrulur. (Sebzelerin diri kalması gerekir.) Sebzelerin iyice pişmesi tercih ediliyorsa, 1 su bardağı sıcak su eklenip iyice pişirilir. Spagetti ya da noodle kaynar suda 10-12 dakika kadar haşlanıp süzülür. Üzerine soslu sebzeler ilave edilip karıştırıldıktan sonra servise sunulur.
Not: Varsa bu sosa 1 yemek kaşığı acı tatlı (sweet and sour) sos da katılabilir.
Malzeme listesi
- 1 paket spagetti (400 gr)
(1 paket noodle da kullanılabilir)
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 diş sarmısak
- 1 adet büyük boy havuç
- 1 adet orta boy yeşil kabak
- Portakal büyüklüğünde 1 adet kırmızı lahana
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
Sos için;
- 1 su bardağı ananas suyu (konserve)
(Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan şeftali suyu ve Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan portakal suyu da kullanılabilir)
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
(beyaz şarap da kullanılabilir)
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı acı biber salçası
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Varsa 1 adet tavuk bulyon
Paylaş