MANTILI TAVUK ÇORBASI
MALZEMELERİ
1 adet tavuk but
1 avuç hazır mantı
4 yemek kaşığı haşlanmış nohut
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
SEBZE ÇORBASI
MALZEMELERİ
1 adet patates
1 adet soğan
2 adet havuç
1 adet kabak
DÜĞÜN ÇORBASI
MALZEMELERİ
300 gr. kuzu gerdan
1 adet soğan
1 yaprak defne yaprağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı yoğurt
AYRAN AŞI ÇORBASI
MALZEMELERİ
1 kase dolusu yoğurt
1,5 çay bardağı buğday
3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 avuç karışık yeşillik (maydanoz, dereotu, taze nane)
YAPILIŞI
SALÇALI KARNABAHAR ÇORBASI
MALZEMELERİ
yarım karnabahar
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı beyaz un
1 tatlı kaşığı salça
1 lt. sıcak su
YAYLA ÇORBASI YAYLA ÇORBASI
MALZEMELERİ
1 çay bardağı pirinç
1 büyük kase yoğurt
1 adet yumurta sarısı
LEBENİYE ÇORBASI TARİFİ
MALZEMELERİ
KÖFTESİ İÇİN:
200 gram kıyma
1 küçük soğan
1 çay kaşığının ucuyla tuz ve karabiber
ÇORBA İÇİN:
1 su bardağı haşlanmış nohut
KÖFTELİ ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI
MALZEMELERİ
100 gr. kıyma
1 küçük soğan
1 çay kaşığının ucuyla tuz ve karabiber
1 yemek kaşığı dolusu beyaz un
2 yemek kaşığı arpa şehriye