BOLU USULÜ TAZE BAKLA ÇORBASI TARİFİ
MALZEMELER
250 gram taze bakla
1 adet soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 avuç dereotu
KARNABAHAR ÇORBASI TARİFİ
MALZEMELERİ
1 adet patates
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı beyaz un
SÜTLÜ DOMATES ÇORBASI
MALZEMELERİ
1 su bardağı domates rendesi
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı beyaz un
1 yemek kaşığı tereyağı
KREMALI MANTAR ÇORBASI
MALZEMELERİ
250 gr mantar
1 yemek kaşığı tereyağı
1-2 diş sarımsak
1 küçük paket hazır krema
1 yemek kaşığı un
KEREVİZ ÇORBASI
MALZEMELERİ
1 adet iri kereviz
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
KIYMALI ŞEHRİYE ÇORBASI
MALZEMELERİ
100 gr. kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağı
yarım çay bardağından biraz fazla arpa şehriye
1 yemek kaşığı karışık salça
4-5 su bardağı sıcak su
PIRASA ÇORBASI
MALZEMELERİ
3 adet pırasa (beyaz kısımları ince ince doğranmış)
2 adet patates (orta boy)
1 lt. et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
BAKLİYAT ÇORBASI
MALZEMELERİ
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı maş fasulyesi
1 yemek kaşığı iri bulgur
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı