Üç sergi birarada

Başkent'te yolu CerModern’den geçen sanatseverleri üç fotoğraf sergisini birden gezme şansı buluyor.

Haberin Devamı

Üç sergi birarada

Dünyaca ünlü film yönetmeni Abbas Kiarostami’nin sahip olduğu farklı bakış açısını yansıttığı fotoğrafları 10 Nisan’a kadar CerModern’in anagalerisinde gezilebilecek. Türkiye’nin dünya markası ressamlarından Burhan Doğançay’ın ilk kez sergilenen fotoğraflarıysa 13 Mart’a kadar Ankaralıların ilgisini bekliyor. Fotoğraf dünyasının önemli isimlerinden Mehmet Arslan Güven’in küratörlüğünü yaptığı “Solmayan ışıklar” karma sersisi ise 5 Şubat’a kadar açık kalacak.

GÜVEN İMZALI “SOLMAYAN IŞIKLAR”

Geçtiğimiz hafta açılışı yapılan “Solmayan Işıklar” sergisinde Ankara’da yaşayan ve benimde aralarında bulunduğum 28 fotoğrafçının 53 karesi sergileniyor. “Solmayan Işıklar” da yer alan fotoğraflar ve fotoğrafçılar ise Küratör Mehmet Arslan Güven’in seçimi. Güven, sergi fikrini açtığı tüm fotoğrafçılardan olumlu yanıt almasının, zihninde yarattığı projenin pozitif bir şekilde aktarılması adına kendisi için sevindirici olduğunu söyledi. Küratör Mehmet Arslan Güven sergilenen fotoğrafları, “1976 yılından bugüne, Ankara’da izlediğim fotoğraf sergileri, günlüklerime yazdığım notlar, fotoğraf albümleri, kataloglar, dergiler hatta sayfa kenarlarına düştüğüm notlarla seçtiğim öznel, yargıya dayalı kareler. 28 fotoğrafçıdan yaklaşık 40 yılda, kendi yerini edinmiş, tutunmuş, solmayan özgün 53 fotoğraf” diyerek anlattı. “Fotoğraf insanı” olarak tanınan Mehmet Arslan Güven, sergide ayrıca aramızdan ayılan 3 sanatçının Fikret Otyam, Mustafa Türkyılmaz ve Adnan Veli Kuvanık’ın da birer kareyle anıldığını söyledi. Sergiyi gezenleri bekleyen bir farklılık ise Devlet Sanatçısı ünvanlı Ozan Sağdıç’ın müzikler eşliğinde ekrana yansıtılan “Demir ejderlere ağıt” isimli fotoğraf gösterisi.

Haberin Devamı

ABBAS KIAROSTAMI

Sinema alanında onlarca önemli ödülün sahibi, ünlü iranlı yönetmen, senarist ve yapımcı Abbas Kiarostami bu kez bambaşka bir yüzü ile Türk sanat severlerin karşısına çıkıyor. Geçtiğimiz yıl Antalya Film Festivali’nde de Altınportakal Yaşam Boyu Onur Ödülü’ne layık görülen İranlı usta sinemacının, 1970’ten bu yana kısa film ve belgeseller de dahil olmak üzere, 40’tan fazla filmde imzası var. “Köker Üçlemesi”, “Kirazın Tadı” ve “Rüzgâr Bizi Sürükleyecek” filmleriyle sinema sektöründe dikkatleri üzerine çeken Abbas Kiarostami, şiirleri, fotoğrafları, resimleri ve çizimleriyle de tanınıyor. Abbas Kiarostami’nin CerModern’deki sergisi ise Türkiye’de bugüne kadar açılmış en kapsamlı sunumu. Ankaralı sanatseverlerin ilgisini çekecek sergide büyük ölçekli 43 fotoğraf yeralıyor. Sergi alanı içerisinde oluşturulan sinema salonunda ise Abbas’ın video yapıtları izlenebiliyor.

Haberin Devamı

BURHAN DOĞANÇAY

Türkiye’nin en önemli ressamlarından Burhan Doğançay bu kez fotoğraflarıyla sanatseverlerin karşısına çıkıyor. Doğançay’ın ilk fotoğraf sergisi “Picture The World” CerModern’de 13 Mart’a kadar açık kalacak. Eserleri dünyanın en önemli müzelerinin daimi koleksiyonlarında yer alan Türkiye’nin dünyaya sunduğu değerlerden biri Burhan Doğançay’ın fotoğraflarındaki başarı ise resimlerini aratmıyor. 100 eserin sunulduğu sergiyle ressam Doğançay, sosyal medyadaki fotoğraf platformlarıyla moda olan sokak fotoğrafçılığının en iyi örneklerinden birini sunuyor. Doğançay’ın resimlerine ilham kaynağı olduğunu söylediği fotoğraflarda, New York’tan Togo’ya dünyanın dört bir yanından izler bulunuyor. Doğançay, ülkenin, şehrin, mahallenin ve sokağın sosyo-ekonomik yüzünü, toplumun aynası olarak gördüğü kent duvarlarından fotoğraflarla yansıtıyor. Ayrıca dünyanın dünyanın dört bir yanından insanlar, caddeler, köprüler onun farklı bakış açısıyla Ankaralıları bekliyor.

Yazarın Tüm Yazıları